Ar efter acne | Behandling og symptomer

Hvis du lider af akne ar, er du ikke alene. Akne er en af de mest almindelige hudlidelser i verden. Den kan ramme mennesker i alle aldre, køn og hudtyper. I dette blogindlæg vil vi diskutere de forskellige behandlingsmuligheder, der findes for akne ar. Vi vil også diskutere nogle af årsagerne til acne, og hvordan man kan forebygge det.

Hvorfor får man ar af bumser?

Acne ar kan være et meget genstridigt problem at håndtere. Mange mennesker tror, at når acne er væk, vil arrene også forsvinde. Det er dog ofte ikke tilfældet. Acne ar er normalt et resultat af betændelse og kan enten være hævet eller sunket. 

Hævede ar er normalt nemmere at behandle, men begge typer ar kan forbedres med den rigtige behandlingsplan. Der er mange muligheder tilgængelige for acne ar behandling, herunder dermal fillers, laser resurfacing, og microdermabrasion. 

Hvordan behandler man akne ar?

Den bedste fremgangsmåde vil variere afhængigt af typen og sværhedsgraden af arrene. Men med hjælp fra en hudlæge er det muligt at finde en effektiv behandling, der kan være med til at forbedre forekomsten af acne-ar. Basiron 10% kan bruges til at lysne ar.

Fakta

  • Akne forværres hvis der pilles i huden
  • I sjældne tilfælde, kan lidelsen blive til cystisk akne
  • Der findes forskellige behandlingsmetoder, hvor creme påføres området for at reducere acne fremkomst samt ardannelsen
  • Akne kan skabe irritation og/eller brændende fornemmelse på det ramte området

Benzoylperoxid mod akne ar

Benzoylperoxidprodukter bruges normalt til at behandle mild til moderat acne. Når det bruges til at behandle acne, virker benzoylperoxid ved at reducere mængden af acne-fremkaldende bakterier og ved at få huden til at tørre og skalle. Nogle mærker bruges til at behandle en bestemt hudlidelse kaldet rosacea. 

Behandling med benzoylperoxid 

Denne creme indeholder den højeste procent af Benzoylperoxid som er det aktive stof i Basiron (10%).  Basiron er det første håndkøbsmedicin der indeholder benzoylperoxid. Cremen kan bruges til at lysne eksisterende ar. Følg anvisningerne for dosering, hvilket fremgår i den vedhæftede manual i pakken. 

Det er vigtigt at huske at rense huden jævnligt, for at reducerer bakterier og fedt fra ansigtet. Til dette anbefales australian bodycare da deres produkter er dermalogisk testet

Australian Bodycare ansigts pakke

En konsistent hudplejerutine og daglig rens af huden er vigtig for at opnå gode resultater med produkterne i ansigtspakken.Du bør bruge ansigtsprodukterne på følgende måde 2 gange dagligt – morgen og aften. I pakken findes der: fugtighedscreme, ansigtsrens,samt skintonic Spot stick til større udbrud

Sådan renser du huden med Australian Bodycare

1) Vask ansigtet med Face Wash, så overskydende fedt, snavs og bakterier skånsomt fjernes fra hudens porer. Massér produktet ind i fugtig hud i cirkulære bevægelser i 1-2 min. Herefter skylles produktet af med lunkent vand og huden duppes tør med et håndklæde.

2) Rens porerne og huden helt i dybden med Face Tonic. Påfør tonic på en vatrondel og fordel på huden i ansigtet og på halsen. Face Tonic skal ikke skylles af.

3) Afslut din rutine med et plejende lag Face Cream, der både fungerer som dag- og natcreme. Ansigtscremen masseres ind i huden, når du har ladet Face Tonic tørre let ind. Cremen sikrer en antibakteriel overflade, så din hud holder sig sund og beskyttet hele dagen eller natten.

4) Brug Spot Stick flere gange dagligt direkte på din bums, hudorm eller anden urenhed. Vi anbefaler, at du bruger Spot Stick minimum 4 gange dagligt. Spot Stick kan både bruges under og oven på makeup, og da væsken er klar, kan du uden problemer pleje din hud dagen igennem.

Udgivet: 10112022 sundhedartikler.dk