sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Biotin for hårvækst - virker det?

Det kan være frygteligt frustrerende at begynde at tabe sit hår, og man kan også blive bange for, hvad der er galt. Biotin kan her være hjælpsom.

Hårtab rammer de fleste på selvtilliden og selvforståelsen, og selvom de fleste vil opleve perioder, hvor vi taber håret mere end normalt, kan man ikke komme uden om, at ingen har lyst til at miste håret.

Netop derfor kigger vi i denne artikel nærmere på hårtab, hvad du kan gøre ved problemet, og hvordan et biotin-tilskud kan hjælpe mod hårtab. Køb Biotin-tabletter her. 

Hårtab mænd

Hvorfor er jeg begyndt at tabe hår?

Hårtab skyldes enten en fysisk eller psykisk påvirkning på kroppen, og kan også være arveligt. En af de helt store årsager til hårtab er sygdom og stress, som tærer hårdt på kroppens ressourcer, og som altså også kan føre til pludseligt hårtab.

Men der er langt flere årsager til hårtab, som ofte viser sig ved, at håret på toppen og i siderne bliver tyndere, mens håret i nakken sjældent påvirkes på samme måde. De typiske årsager til hårtab er blandt andet:

  • Stress og graviditet

Hormonelle forandringer eller ubalancer kan forårsage hårtab hos kvinder. Det kan enten være i forbindelse med at tage p-piller, graviditet, fødsel eller overgangsalderen. Hårtab kan også skyldes stress eller depression, da hormonbalancen ligeledes ændres. Denne form for hårtab kaldes ofte hormonelt hårtab.

Den gode nyhed er dog, at hvis hårtab skyldes stress eller hormonelle ubalancer, er hårtabet ofte kortvarigt, når årsagen til forandringen i hårvæksten fjernes (eksempelvis stress, overstået graviditet eller p-piller). Herefter begynder dit hårs tilstand og vækst at blive normaliseret.

  • Vitaminmangel

Hårtab, tørt, kedeligt og tyndt hår er almindelige symptomer på, at du ikke får opfyldt dit daglige behov for essentielle mineraler og vitaminer.

Læs også: Vitaminpiller – til hud og hår 

Især jernmangel eller mangel på B-vitamin (herunder biotin) har en stor betydning for dit hårs sundhed, og et underskud kan være grunden til, at dit hår fælder og tynder ud.

  • Hovedbundslidelser

Psoriasis, svamp og skæl i hovedbunden kan være en anden årsag til dit hårtab eller pletskaldethed

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har psoriasis eller svamp i hovedbunden, bør du søge læge hurtigst muligt.

Hårprodukter og styling

Mousse, hårlak og andre hårplejeprodukter kan ligeledes føre til hårtab og tyndt hår. De mange kemikalier i produkterne kan nemlig irritere hovedbunden og dermed ødelægge hårrødderne.

Det betyder med andre ord, at produkterne kan udtørre håret og fjerne de naturlige olier, hvilket kan hæmme hårvæksten og føre til hårtab.

  • Arveligt hårtab

Oplever din mor problemer med hårtab? Så er der overhængende risiko for, at du også får det, da hårtab kan være arveligt.

For at give dit hår de bedste vækstbetingelser, uanset om dit hårtab skyldes stress, vitaminmangel, hormonelle forandringer eller noget helt fjerde, kan du med fordel tage et biotin-tilskud, som kan bidrage til at gøre håret stærkere og sundere. Køb Biotin-tabletter her.


4 Gode råd mod hårtab: Det kan du gøre, hvis du taber håret

Eftersom der kan være mange forskellige årsager til dit hårtab, er det vigtigt at finde ud til den underliggende årsag til, at du taber håret. Derfor anbefaler vi også at gå til din læge, hvis du taber meget hår.

Med det sagt er der dog meget, som du selv kan gøre, hvis du taber håret for på den måde at give dit hår de absolut bedste vækstbetingelser. Her nedenfor kan du læse eksperternes råd til, hvad du bør gøre, hvis du har problemer med hårtab eller tyndt hår.

  1. Vælg milde hårplejeprodukter

For at komme hårtabet til livs skal du vælge produkter uden parfume. Det gælder både shampoo, balsam og især stylingprodukter, som man ofte lader sidde i håret hele dagen.

Du kan købe en række hårplejeserier, som er specielt formuleret til at stimulere dine hårsække, hårvækst og styrke dit hår. Her kan vi især anbefale hårplejeprodukter fra Foligain, der indeholder Trioxidil, som du kan købe her.

  1. Vitaminer til håret

Biotin kaldes også ofte ‘hårets vitamin’ eller B7-vitamin, og er vigtigt for både din hårvækst, hårets sundhed samt til pleje af din hovedbund.

Mangel på biotin kan føre til hårtab, og derfor kan du give dit hår de bedste vækstbetingelser ved at indtage et dagligt biotin-tilskud. Køb biotin-tabletter mod hårtab her.

  1. Pas på din hovedbund

En sund hovedbund er essentielt for at give dit hår de bedste vækstbetingelser, da alt hårvækst starter i hårsækkene. Derfor er der primært to faktorer, som du skal være opmærksom på, da det kan påvirke din hovedbund.

Den ene er kalk. Vandet i Danmark har et højt kalkindhold, og kalken kan udtørre hovedbunden, hvilket ikke giver dit hår de bedste vækstbetingelser.

Derfor er et godt tip at skylle din nyvaskede hovedbund og dit hår med en eddikeopløsning, som består af 1 del eddike og 1 del vand. Lad det sidde i håret et par minutter og skyl ud med rent vand.

Mange danskere bruger ligeledes hårstylingsprodukter, shampoo eller balsam med silikone, som kan lægge sig som en barriere på hovedbunden.

På den måde bliver der lukket af for, at der kommer ilt og næringsstoffer til hårrødderne. Så hvis du oplever hårtab eller fortynding af håret, bør du skære ned på hårprodukter med silikone.

  1. Brug en god hårbørste eller hovedbundsrulle

 Hovedbunden har godt af at blive masseret, da det stimulerer blodcirkulationen og sender næring ud til hårsækkene. Det kan du enten gøre ved at bruge en god hårbørste eller en hovedbundsrulle, som ligeledes kan bidrage til at stimulere hårvæksten.

Kan man forebygge hårtab?

Selvom der findes flere behandlinger, når du taber håret, ville det så ikke være bedre, hvis du kunne forebygge tyndt hår og hårtab?

Der findes heldigvis mange forskellige ting, som du selv kan gøre, der kan bidrage til at styrke dit hår og hjælpe din hårvækst på vej.

Sund kost og livsstil

En sund kost med masser af grøntsager og fibre kan være et vigtigt våben i din kamp med at holde hårtab og tyndt hår for døren.

Derudover bør du også sørge for at indtage biotin (B7-vitamin) via kosten, da det bidrager til hårvækst og at pleje håret indefra og ud. Så spis bananer, lever og nødder eller tag et dagligt biotin-tilskud. Køb Biotin-tabletter ved at klikke her.

Begræns dit forbrug af hårprodukter 

Hårmousse, glattejern, føntørrer og hårspray slider meget på dit hår og kan forværre dit hårtab.

Så begræns dit forbrug og vask håret om aftenen. På den måde kan dit hår lufttørre, og du behøver ikke at bruge hårtørrer.

Men hvis du absolut ikke kan leve uden hårtørrer, krøllejern eller glattejern, så vælg som minimum milde hårplejeprodukter uden kemikalier, der ligeledes beskytter håret mod varme.

Sæt håret når du sover

Hvis du har langt hår, bør du undgå at sove med løst hår. Det kan nemlig slide meget på dit hår, når du vender og drejer dig i løbet af natten.

Det kan strække dit hår og gøre det mindre fyldigt. Så sæt dit hår op i en løs hestehale eller knold, da det begrænser friktionen mod hovedpuden.

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken