sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

5 tips til at bekæmpe dårlig ånde fra maven - og sådan undgår du det

Dårlig ånde fra maven kom det til livs

Hvorfor får man dårlig ånde fra maven? 

En slem ånde kan opstå på grund af tør mund, og derfor er det vigtigt at drikke masser af vand og spise i løbet af dagen, da en øget spytproduktion kan bidrage til at forebygge dårlig ånde.

En anden primær årsag til din ånde er dårlig tandhygiejne og bakterier på tunge, tandkød og mellem tænderne, der nedbryder madrester og producerer svovlforbindelser, som dermed er årsagen til den ubehagelige lugt. 

Men var du klar over, at dårlig ånde også kan stamme fra maven? Selvom det er sjældent, og faktisk kun tegner sig for 10% af alle tilfælde af dårlig ånde, kan den ildelugtende lugt ud af munden også skyldes problemer med maven og tarmen.

Læs også: Blærebetændelse – sådan behandler du det 

Det at have dårlig ånde fra maven kan være et nærmest invaliderende problem for mange. For det kan nemlig påvirke dit forhold til alt fra dine kollegaer, familie, venner og potentielle partnere, som ofte ubevidst begynder at lægge afstand til dig, da den lugt ud af din mund ikke er specielt behagelig at blive mødt af.

Derfor kan du med fordel tage et kosttilskud med pebermynteolie, der effektivt kan give dig en heldagsbeskyttelse mod dårlig ånde, og som er et praktisk alternativ til tyggegummi og sugetabletter. Køb pebermynteolie kapsler her. 

Sådan slipper du af med dårlig ånde fra maven

Slip af med en slem ånde ved at børste tænder hver morgen og aften. Sørg også for at rengøre tungen og bruge tandtråd ugentligt. Hvis du lugter ud af munden, er det også vigtigt at drikke rigeligt med vand i hverdagen, bruge mundskyl et par gange ugentligt og undgå rygning, kaffe og krydret mad. Som allerede nævnt er det også vigtigt at sørge for, at du har en god spytproduktion.

Pebermynteoliekapsler

Årsagen til dårlig ånde fra maven findes i op mod 90% af alle tilfældende i munden, og en tør mund kan give dårlig ånde. Det er også en af forklaringerne på, at din morgenånde er særlig dårlig. For der dannes nemlig svovlgasser i munden, når du sover, hvor produktionen af spyt standes. 

Et godt tip til at håndtere din ånde effektivt er et kosttilskud med pebermynteolie. Det er et godt alternativ til tyggegummi og pastiller, især fordi det ikke indeholder sukker, og kan give dig en hel-dagsbeskyttelse mod dårlig ånde. Køb pebermynteolie kapsler her.

Hvordan virker det?

Pebermynteoliekapsler fra MaxMedix er et naturligt kosttilskud, der giver dig en heldags beskyttelse mod dårlig ånde fra maven. Tilskuddet er specielt formuleret til at give dig en friskere og mere behagelig ånde hele dagen, og er det perfekte alternativ til tyggegummi.
 

Kan man undgå dårlig ånde fra maven?

Selvom dårlig ånde ikke altid kan undgås, er der mange foranstaltninger, som du kan tage i brug for at forebygge dårlig ånde bedst muligt.

  • Hav en god mundhygiene

Vi har sagt det før, og vi siger det igen. En god mundhygiejne er essentielt for at have en god ånde.Du har mere end 700 forskellige bakterier i munden, som blandt andet nedbryder døde celler fra mundslimhinden og nedbryder madrester. Hvis du ikke har en god mundhygiejne, kan det føre til dårlig ånde.

Så sørg for at børste tænder mindst to gange dagligt. Rens også tungen og brug tandtråd ugentligt for at fjerne madrester og bakteriebelægninger.

  • Hold igen med sukker

Undgå tyggegummi, slik og drikke med sukker. Sukker er guf for de bakterier, der giver huller i tænderne, og kan ligeledes give dårlig ånde.

  • Dit spyt skyller munden ren

En uideal spytproduktion kan give dårlig ånde, da ildelugtende gasser ophober sig i munden.

Så sørg for at spise og drikke hyppigt i løbet af dagen. Det kan fjerne de ildelugtende gasser og den dårlige ånde. Derudover kan du også tage et pebermynte-kosttilskud, som kan give dig heldagsbeskyttelse mod dårlig ånde, hvis du har problemer med at finde tid til at spise i løbet af dage. Køb pebermynte-olie kapsler her.

  • Stop med at ryge

Rygning er ikke kun skadeligt for dine lunger og blodtryk, det giver også en slem ånde.

Rygere får også oftere parodontitis, og undersøgelser viser også, at rygere danner flere af de svovlholdige gasarter, der giver dårlig ånde.

  • Spis mere frugt

Enzymerne i mundens evne til at nedbryde mad svækkes i et surt miljø. I nedbrydningsprocessen frigives de ildelugtende svovlgasser i munden og giver dårlig ånde, og derfor kan det hjælpe at spise mere frugt.

Her kan især anbefales sure frugter (med en lav PH-værdi) som eksempelvis mandariner, grapefrugt, æbler, pærer og appelsiner.

Hvis ikke ovenstående virker, kan du altid bestille pebermynte piller mod dårlig ånde fra maven.

Mandelpropper 

Mandelpropper er små sten, der dannes i dine mandler. Det vigtigste symptom på mandelpropper er dårlig ånde. Metoder til fjernelse af mandelpropper derhjemme inkluderer at bruge en saltvandsskyld eller tryk fra et blødt objekt. 

Hvis mandelpropperne bliver ved med at komme tilbage eller genere dig, skal du henvende dig til din læge. Mandelpropperne er mest almindelige i sommermånederne og i varme klimaer. Hold øje med mundhygiejne, hvis du ofte oplever dårlig ånde eller mandelpropper.

Udgivet: 24092021 sundhedartikler.dk

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken