sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Gua sha sten - Den ultimative guide til faceroller & Gua sha [2023 edition]

Foto: Pexels

Faceroller og gua sha sten er en af de seneste nye skønhedstrends, der lover alt fra smukkere og mere elastisk hud. Det er hvert fald det, som bloggere og influencere lover på Instagram og Facebook, hvis du giver dig selv en gua sha-massage og bruger en faceroller. 

Men kan det virkelig passe? Kan lidt ansigtsmassage med en gua sha sten og faceroller give en mere spændstig, glat og ungdommelig hud?

Det korte svar er ja, og gua sha-massage og faceroller kan dermed være en fantastisk tilføjelse til din skønhedsrutine. Hvorfor du bør give dig selv gua sha-massage, og hvordan du gør det, giver vi dig det fulde overblik over i denne artikel, hvor vi fortæller alt, du skal vide om gua sha-massage og faceroller, så du kan tage din skønhedsrutine til et helt nyt niveau. Køb Gua sha-sæt med faceroller her. 

Eco Masters luksuriøse gua sha-sæt med jade ansigtsrulle, gua sha sten og C-vitamin-serum kan tage din hudpleje til et helt nyt niveau, så du kan få den ungdommelige og glødende hud, som du drømmer om.

Hvilke fordele er der ved gua sha-massage?

Gua sha er en gammel massageform fra Kina, og har i flere generationer været brugt indenfor kinesisk medicin grundet de mange sundhedsmæssige fordele, der er ved at bruge en gua sha sten til at massere ansigtet og resten af kroppen.

Gua sha-massage bruges dog primært i dag inden for skønheds- og ansigtspleje, da regelmæssig brug af en gua sha sten kan udrette små mirakler for huden i dit ansigt, da det giver lymfedrænage og sætter gang i blodcirkulationen.

Gua sha-massage kan faktisk være et naturligt alternativ til fillers, botox og andre hårde skønhedsbehandlinger, og kan hjælpe med at gøre huden mere elastisk og ungdommelig.

Fordele

Kort sagt er der mange fordele ved Gua sha-massage, som blandt andet bidrager til at:

 

Gua sha før og efter

Når man ser på gua sha før og efter-billeder, er det meget tydeligt at se, at man blot efter én behandling kan se tydelige resultater i ansigtet. 

Og det er faktisk meget logisk, da man øger blodcirkulationen i ansigtet, mens man giver sig selv lymfedrænage og dermed fjerner affaldsstoffer. 

Derfor kan en gua sha-massage være den perfekte metode til at give huden mere glød og elasticitet. Køb et skønhedssæt med faceroller og gua sha sten ved at klikke her.

Tea Tree Oil kuren fra Australian Bodycare

Eco Masters luksuriøse gua sha-sæt med jade ansigtsrulle, gua sha-sten og C-vitamin-serum kan tage din hudpleje til et helt nyt niveau, så du kan få den ungdommelige og glødende hud, som du drømmer om.

Hvad bruger man en faceroller til?

En faceroller er en ansigtsrulle, som er blevet populær inden for skønheds- og ansigtspleje, da den kan hjælpe med at få en smukkere og mere ungdommelig hud.

Facerolleren kan nemlig hjælpe med at stimulere mikrocirkulationen og muskulaturen i ansigtet og dermed opstramme, afgifte og stimulere huden og musklerne.

Og det er faktisk ret genialt i et skønhedsperspektiv, da det kan bidrage til at mindske rødme, give huden glød og gøre dine porer finere. Derudover gør stimuleringen af mikrocirkulationen også, at man kan forebygge hævelser, uren hud og rødme. Køb faceroller med gua sha sten her.

Gode råd inden du bruger faceroller og gua sha sten

Inden du går i gang med at bruge en faceroller eller guasha-sten, er det vigtigt, at du forbereder dig bedst muligt. På den måde sikrer du dig nemlig, at du får det optimale ud af din gua sha-ansigtsmassage og behandlingen.

For det første er det vigtigt, at du bruger en olie eller serum med C-vitamin, når du bruger ansigtsrullen og gua sha-stenen. På den måde kan de nemlig glide let over og ikke trække huden. For det er nemlig ikke selve hudoverfladen, som du skal arbejde med. Det er dét, der ligger under huden, som skal masseres og detoxes.

Det absolut vigtigste er dog, at du skal bruge en gua sha sten og ansigtsrulle af god kvalitet. Det vil sige, at de ikke er blevet overfladebehandlet med skadelige kemikalier, og at de er lavet af enten jadesten eller rosakvarts.

Et godt eksempel på et gua sha-sæt med en ansigtsrulle af god kvalitet er skønhedssættet fra webshoppen ShytoBuy, som har et luksuriøst sæt med gua sha sten, faceroller og C-vitamin-serum.

På den måde får du et komplet sæt med både gua sha, serum og ansigtsrulle, der kan hjælpe med at give dig en spændstig hud, stimulere din huds kollagenproduktion, reducere fine linjer og rynker samt give lymfedrænage. Køb gua sha-sæt med jaderoller og C-vitamin-serum her.

Hvordan laver man gua sha massage?

Princippet i en gua sha-massage er, at du gentagne gange bruger en gua sha sten til at skrabe på et oliesmurt hudområde. Og det er især på akupunkturpunkter, meridianbaner og lymfebaner, som man skal bruge sin gua sha sten.

Selve det at give sig selv en gua sha-massage er meget simpelt, og er primært velegnet til ansigt og hals, da det er en perfekt anti-aging-behandling til at reducere rynker og fine linjer samt give huden en mere ungdommelig glød.

Du skal blot vaske dit ansigt og derefter påføre olie eller C-vitamin-serum på huden. Herefter skal du med et moderat tryk skrabe gua sha stenen fra midten af ansigtet og ud. En god idé er at starte langs kæben og køre stenen langsomt ud til siden. Gentag denne bevægelse 6-12 gange og skift derefter side.

Herefter skal du gentage samme proces langs pande, hage og kinder, og derefter massere med en opadgående bevægelse langs halsen.

Som en afrunding på gua sha-massagen kan du køre gua sha stenen fra panden, over næsen og hele vejen ned til halsen 6-12 gange. Det fører nemlig de frigjorte affaldsstoffer, som er blevet frigjort under ansigtsmassagen, væk fra lymfesystemet.

Foruden lymfedrænage kan du bruge en gua sha sten til at massere uren hud eller betændt hævelse væk, og gua sha-ansigtsmassage er som sagt ligeledes velegnet til at reducere ansigtsrynker og give huden en ungdommelig glød.

Selvom de fleste bruger gua sha sten til at give sig selv ansigtsmassage, er der faktisk også mange, der bruger den til at massere baglårene, da det kan bidrage til at reducere appelsinhud. For at massere dine baglår med gua sha skal du blot føre stenen med lange opadgående strøg og gentage dette 6-12 gange på hvert lår.

Uanset om du bruger gua sha sten på lår, halsen eller i ansigtet, er det vigtigt, at du vasker din Gua Sha før og efter brug i saltvand eller mild sæbe. Ellers er der en tendens til, at bakterier og hudplejeprodukter ophobes på selve stenen, hvilket kan gøre, at du får uren hud, når du igen skal give dig selv en gua sha-massage. Køb gua-sha-sæt til gua sha-massage her.

Hvordan bruger man en faceroller?

En faceroller kan meget af det samme som en gua sha sten, da den kan bruges til at give ansigtsmassage og opstramme huden. Men det er vigtigt at have for øje, at en faceroller og gua sha sten ikke er det samme, da de har forskellige fordele.

Behandling med faceroller bruges nemlig primært til at afstresse huden, reducere urenheder og bumser samt til at give huden mere glød. Dermed bør både en faceroller og guasha sten være en fast del af din daglige skønhedsrutine.

Men hvordan bruger man egentlig en faceroller? Det er faktisk meget simpelt. For at få de bedste resultater bør du bruge en faceroller dagligt i 10 minutter, og herefter skal du blot gøre følgende:

 

Eco Masters luksuriøse gua sha-sæt med jade ansigtsrulle, gua sha-sten og C-vitamin-serum kan tage din hudpleje til et helt nyt niveau, så du kan få den ungdommelige og glødende hud, som du drømmer om.

Trin 1: Rens huden i ansigtet

Inden du bruger din faceroller, er det vigtigt, at du renser dit ansigt for snavs og bakterier. Ellers bliver de bare masseret længere ind i huden, når du bruger ansigtsrullen. Et rent ansigt har også den fordel, at hudplejeprodukter trænger bedre ind, når huden er ren.

Trin 2: Påfør olie eller serum

Efter at have renset huden skal du påføre en olie, serum eller fugtighedscreme i ansigtet. Det hjælper ikke kun med at få ansigtsrullen til at glide lettere over ansigtet, det forbedrer også effekten af behandlingen. Her er det vigtigt, at du vælger et produkt, der passer til din huds behov.

Trin 3: Begynd behandlingen

Nu kan du endelig begynde at bruge din ansigtsrulle. Men hvis du har haft en faceroller i hånden, vil du vide, at der ofte er en stor og lille ende, som du kan rulle med. Og der er faktisk en årsag til netop det lidt specielle design.

Den store ende er nemlig velegnet til at blive brugt på hals, hage, kinder og pande, mens den lille ende kan bruges omkring øjne, næse og læber.

Ligesom med gua sha stenen bør du ikke bruge ansigtsrullen til at rulle i tilfældige mønstre. Brug i stedet din faceroller til at rulle fra midten af ansigtet og ud til kanterne i opadgående bevægelse. Det gør nemlig, at dit ansigt løftes opad i stedet for ned, og gør hele behandlingen mere effektiv.

Bemærk, at din hud godt kan blive rød under og efter at have brugt i faceroller. Det er helt normalt og ikke noget, du bør bekymre dig over. Det er nemlig et symptom på, at der er sket en øgning af blodcirkulationen i ansigtet, hvilket jo er formålet med at bruge en faceroller.

Trin 4: Rengør din faceroller

En ansigtsmassage med en faceroller tager cirka 10 minutter og er noget, som anbefales at gøre dagligt. Efter du er færdig med behandlingen, er det vigtigt, at du husker at vaske din faceroller med en blid sæbe. Ellers er der en tendens til, at hudplejeprodukter, bakterier og snavs ophober sig på facerolleren. Og hvis du ikke rengør den, vil du blot massere alt dette ind i dit ansigt igen ved næste behandling. Hvilket langt fra er ideelt, da det kan føre til uren hud, bumser og fedtet hud.

Bonustip: Opbevar ansigtsrullen i køleskabet

Hvis din faceroller er lavet af jade eller rosakvarts, er det en god idé at opbevare den i køleskabet natten over, inden du bruger den. Den kølende effekt, som en kold faceroller giver, er nemlig helt genial til at hjælpe med hævelse og træthed. Derudover føles det også dejligt afslappende og forfriskende at føre en kold faceroller lavet af enten jade eller rosakvarts over huden. Køb faceroller lavet af ægte jadesten her.

Hvilken gua sha sten skal jeg vælge?

De mange danske webshops tilbyder et stort udvalg af guasha-sten at vælge imellem, og derfor kan det godt være lidt af et gedemarked at finde frem til den bedste guasha-sten og faceroller.

Et godt råd, når du skal vælge den bedste guasha og faceroller, er, at du skal vælge nogle lavet af naturlige materialer af god kvalitet, som ikke er blevet overfladebehandlet med skadelige kemikalier.

Undgå for alt i verden facerollere og guasha-sten, der ikke er lavet af enten ægte rosakvarts, jadesten eller nogle af de andre krystaller, som er populære, når det kommer til lymfedrænage og gua sha-ansigtsmassage, da det kan irritere huden og forårsage rødme.

Så for at klæde dig bedst muligt på til at vælge den guasha-sten og faceroller, der passer til netop dine behov, tager vi her nedenfor udgangspunkt i to af de mest populære på markedet: gua-sha og faceroller lavet af rosakvarts og guasha og faceroller lavet af jadesten.

Gua sha og faceroller af rosakvarts

Stenen har en beroligende effekt, og har en tendens til at holde sig køligere i længere tid end eksempelvis jadesten. Derudover er rosakvarts også tungere end jade, og man kan dermed arbejde dybere i huden uden at skulle trykke for hårdt. Rosakvarts er ligeles kendt som selvkærlighedstenen, og hvem har ikke brug for lidt mere selvkærlighed i løbet af hverdagen?

Rosakvarts er især velegnet til sensitiv hud med tendens til rødme, til den tørre hud med fine linjer og til den ældre hud med rynker, men kan bruges af alle, der gerne vil give sig selv en gua sha massage eller bruge en faceroller.

I forhold til traditionel kinesisk medicin mener man, at rosakvarts kan hjælpe med at afbalancere hjernecenteret, da den udsender blide kærlige vibrationer og suger negative energier fra kroppen og ansigtet. Rosakvarts har generelt set en beroligende effekt på hele kroppen, mens den skaber balance mellem krop og sind. Køb gua sha-sæt med faceroller lavet af rosekvarts her.

Gua sha og faceroller af jadesten

Grøn jade er en god begyndersten, hvis massageformen er ny for dig. Den har en kølende effekt på huden, og hjælper med at fjerne ophobet væske i ansigtet. Derudover er en jaderulle og guasha-sten af grøn jade genial til lymfedrænage, at reducere rynker og sorte rander under øjnene.

Grøn jade er velegnet til alle hudtyper, og er ligeledes perfekt til både akne, rosacea og andre hudlidelser, som kræver en speciel hudpleje.

I forhold til kinesisk medicin siges jade at være kendt for at styrke selvtilliden, og er velegnet mod stress. Stenen siges ligeledes at være kendt for at være udrensende, beroligende og beskytter mod negative tanker. Køb gua sha sten med faceroller lavet af jadesten her.

Eco Masters luksuriøse gua sha-sæt med jade ansigtsrulle, gua sha sten og C-vitamin-serum kan tage din hudpleje til et helt nyt niveau, så du kan få den ungdommelige og glødende hud, som du drømmer om.

Udgivet: 2023 1811 22:01, sundhedsartikler.dk

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken