sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Hæmoride creme der virker: Guide til lindring og behandling af smerter fra hæmorider

Hæmoride creme der virker
Foto: Pexels.com

Hæmorider er en både smertefuld, irriterende og tabubelagt lidelse. Men var du klar over, at det faktisk er helt normalt at have hæmorider?

Faktisk regner man med, at omkring en tredjedel af alle danskere har hæmorider, og derfor er der heller ikke noget at skamme sig over. 

Fart på? Gå til behandling

Med det i tankerne tænkte vi, at vi i denne artikel ville fortælle nærmere om, hvad en hæmoride er, hvorfor man får dem, og hvordan en naturlig hæmoridecreme kan bruges i behandling og forebyggelse af nye hæmorider. 

Hvad er en hæmoride?

Hæmorider opstår på grund af de blodkar, som vi alle har i slimhinden og ved huden omkring
endetarmsåbningen. Kort fortalt kan man beskrive dem som en form for åreknuder, der kan
være synlige (ydre hæmorider) eller ikke-synlige (indre hæmorider).

Hæmorider er en meget hyppig tilstand, men mange vil ikke mærke symptomer på
hæmorider, som læger ofte inddeler i 4 grader afhængigt af deres størrelse. 

Grad 1 hæmorider er de mindste, mens Grad 4 er de største og dem, som er mest generende og giver flest symptomer.

Annonce

Behandling med Creme

Hvis du har en hæmoride og bliver undersøgt hos lægen, vil den anbefalede behandlingsform ofte være en hæmoridecreme, som du kan købe på apoteket.

Alternativt kan du overveje at købe en naturlig hæmoridecreme, som ligeledes kan hjælpe med at håndtere problemet. 

Her er et godt valg Hemago hæmoridecreme, der er en dermatologisk testet creme lavet af naturlige ingredienser som aloe vera og panthenol, der hjælper med at reducere inflammation og fremme heling.

Foto: MaxMedic

Til behandling af Hæmoride

Naturlig hæmoride creme, der lindrer kløe, beroliger og fugtgiver. Indeholder aloe vera, kamille og E-vitamin. Formular der hjælper med at reducere inflammation og fremme heling.

*Ved udgivelse af artiklen var prisen 255,- 

Hæmoridecremen kan bruges forebyggende for at styrke huden ved endetarmsåbningen for at undgå forekomsten af hæmorider.

Den er ligeledes ideel at bruge, hvis skaden allerede er sket, da den ligeledes lindrer kløe og smerte, beroliger, fugtgiver samt er med til at styrke huden ved endetarmen, hvilket er ideelt, når man gerne vil behandle hæmorider.

Hvad er Hemago hæmoridecreme og hvordan virker den?

Hvis du har en hæmoride og bliver undersøgt hos lægen, vil den anbefalede behandlingsform ofte være en hæmoridecreme, som du kan købe på apoteket.

Alternativt kan du overveje at købe en naturlig hæmoridecreme.

Den kan ligeledes kan hjælpe med at håndtere problemet. 

Her er et godt valg Hemago hæmoridecreme, der er en dermatologisk testet creme lavet af naturlige ingredienser som aloe vera og panthenol, der hjælper med at reducere inflammation og fremme heling.

Hæmoridecremen kan bruges forebyggende for at styrke huden ved endetarmsåbningen for at undgå forekomsten af hæmorider, men er ligeledes ideel at bruge, hvis skaden allerede er sket, da den ligeledes lindrer kløe og smerte, beroliger, fugtgiver samt er med til at styrke huden ved endetarmen, hvilket er ideelt, når man gerne vil behandle hæmorider.

 

Foto: MaxMedic

Piller mod hæmorider

Naturligt tilskud til hæmorider der resulterer i bedre fordøjelsessystem. Indeholder arginin, calcium og fibre. Både til udvendig og indvendig hæmoride

*Ved udgivelse af artiklen var prisen 189,- 

Hvad er Hemapro hæmoridepiller og hvordan virker de?

Et øget indtag af kostfibre hjælper ikke kun mod små generende hæmorider, det er også vigtigt for at få en fordøjelse og mave i perfekt balance. Grunden er, at det bidrager til at forebygge træg og hård mave, hvilket gør det lettere at komme af med afføringen uden at presse for meget.

Fibre kan du selvfølgelig få ved at spise flere fiberrige fødevarer som eksempelvis havregryn, rugbrød, frugter og kartofler.  

Et andet alternativ er at tage et fibertilskud propfyldt med kostfibre, der ligeledes bidrager til at forebygge samt fremme helingen af hæmorider.

 

Her kan især anbefales HemaPro-hæmoridepiller der indeholder arginin, calcium og fibre til at bidrage til et sundt fordøjelsessystem og blodcirkulation, der kan være med til at fremme heling af samt forebygge hæmorider.

 

Hæmoridepiller giver ikke lindring på samme måde som en hæmoridecreme, men er et rigtig godt supplement til din kost.

Det giver dig en masse kostfibre, der kan give dig en mave i balance, der gør, at du ikke presser så hårdt for at komme af med afføringen.

Derfor kan du også tage hæmoridepiller enten forebyggende, eller hvis skaden allerede er sket, da de aktive ingredienser fremmer helingen af hæmorider. Køb HemaPro hæmoridepiller med 100% tilfredshedsgaranti her. 

 

Hvordan føles en hæmoride?

De typiske symptomer på hæmorider er blødning, smerter og synlig udposning i endetarmens åbning. 

Blødningerne sker ofte i forbindelse med toiletbesøg/afføring, og kan enten være dryppende blod eller blod, som sprøjter ned i toiletkummen (også kaldet kummesprøjt). Netop blødning kan besværliggøre at holde endetarmsåbningen ren, og kan forværre tilstanden.

Hæmorider inddeles i 4 grader afhængigt af deres størrelse, hvor grad 1 er de mindste, mens grad fire er de største.

Gå til behandling >>

Grad 1: Bløder kun og buler ikke ud. Denne størrelse hæmoride kan ikke ses med det blotte øje, når man undersøger området ved endetarmen. Her er en kikkertundersøgelse nødvendig for at konstatere, at du har en hæmoride.

Grad 2: Buler ud, når du presser ved toiletbesøg eller ved tunge løft, men glider tilbage af sig selv, når du stopper med at presse.

Grad 3: Kan ses med det blotte øje og buler ud. Kan skubbes på plads igen med en finger.

Grad 4: Kan ses med det blotte øje og buler ud. Kan ikke skubbes på plads igen med en finger, og skal opereres væk.

Hvordan ser en hæmoride ud?

Indvendige hæmorider af grad 1 kan hverken ses eller føles, og her skal du have foretaget en endoskopi hos lægen for at få konstateret, at du har lidelsen. Hæmorider af grad 2, 3 og 4 kan ses med det blotte øje, og fremstår som tydelige blodkar uden for anus. Her kan du selv relativt hurtigt konstatere, at du har en hæmoride ved at bruge et spejl eller mobiltelefon til at tage et billede.

En hæmoride føles som om, at der er kommet noget i klemme i endetarmsåbningen, og at der hænger noget uden for anus. Ofte vil det også give smerter og svie, især hvis der er sår på hæmoriderne.

Selvom det er sjældent, kan hæmorider godt gå væk af sig selv. 

Men generelt set bør du behandle hæmorider med en hæmoridecreme til at lindre ubehaget. En creme har også den fordel, at den kan bidrage til at styrke huden ved endetarmsåbningen, så du derved kan forebygge nye hæmorider.

Hæmoride creme der virker

Hvordan får man en hæmoride?

Der er mange årsager til, at man får hæmorider. Den mest almindelige er dog hård mave, hvor man ofte har en tendens til at presse ekstra hårdt for at komme af med afføringen. 

Dette ekstra hårde pres øger trykket på blodkarrene ved endetarmen, og det kan føre til de smertefulde udposninger, som bedst er kendt som hæmorider.

Derudover har overvægtige og gravide øget risiko for at få hæmorider, da den ekstra vægt skaber et øget tryk på bughulen.

Det er også en af årsagerne til, at det er meget almindeligt at få hæmorider, når man er gravid da fosteret presser på tarmsystemet og dermed skaber et øget tryk.

Gå til behandling >>

Det er kendetegnet ved hæmorider, at når først huden omkring endetarmsåbningen er svækket  og man har fået sin første hæmoride, så er der stor risiko for at du kommer til at få problemer med hæmorider resten af livet, også selvom du får dem fjernet eller behandlet.

Hvordan fjerner man en hæmoride?

Kirurgisk behandling af hæmorider er meget sjældent, da de i fleste tilfælde kan fjernes ved brug af stikpiller eller hæmoridecreme.

Hvis det ikke virker, kan din læge skære et lille hul i endetarmsåbningen og presse blodet ud af hæmoriden.

Den behandling vil lindre symptomerne øjeblikkeligt, og der skal herefter ikke foretages yderligere.

I alvorlige tilfælde kan operation dog komme på tale, og her er der ofte to muligheder, alt afhængigt af alvorsgraden af den pågældende hæmoride: elastikbehandling eller åben operation.

Gå til behandling >>

Elastikbehandling bruger man ofte ved hæmorider af grad 1 eller 2. 

Her bruger man et instrument, som sætter et gummibånd på hæmoriden. Hele operationen er smertefri, og får hæmoriden til at forsvinde, da den visner.

Ved åben operation bliver man enten lokalbedøvet, rygmarvbedøvet eller lagt i fuld bedøvelse.

Herefter fjerner man hæmoriderne sammen med den overskydende hud/slimhinde, og det tager 4-6 uger, før sårene er helet.

Heldigvis kan hæmorider i de absolut fleste tilfælde behandles med en god hæmoridecreme, som bidrager til at styrke, lindre og berolige området omkring endetarmen, hvis du oplever både svie og smerter som følge af hæmorider.

En anden behandlingsmulighed til at behandle hæmorider er også at øge indtaget af fibre i din kost. Dette er især kan lindre små generende hæmorider. Du kan få flere fibre ved at spise mere frugt, rugbrød, havregrød og andre fiberholdige fødevarer.

Alternativt kan du også tage et kostfibertilskud som HemaPro hæmoridepiller, som hjælper mod træg og hård mave, hvilket gør det lettere at komme af med afføringen uden at presse for meget.

Øget indtag af fibre over længere tid vil ligeledes ofte have den bonuseffekt, at det vil føre til vægttab, hvilket også er med til at hjælpe på problemet. Køb HemaPro hæmoridepiller med kostfibre her. 

 

Foto: MaxMedic

Til behandling af Hæmoride

Naturlig hæmoride creme, der lindrer kløe, beroliger og fugtgiver. Indeholder aloe vera, kamille og E-vitamin. Formular der hjælper med at reducere inflammation og fremme heling.

*Ved udgivelse af artiklen var prisen 255,- 

Vi gennemgår uafhængigt alt, hvad vi anbefaler. Når du køber via vores links, optjener vi muligvis en kommission. Læs mere›

  • https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hud/sygdomme/skaellende-udslaet-ekskl-eksem-og-psoriasis/fodsvamp/
  • https://www.aleris.dk/hospital/mave-tarm-sygdomme/hamorider/

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken