sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Hjælp til vægttab: Din guide til nemt og hurtigt vægttab

Foto: Pexels

Kilden til et varigt vægttab er at forbrænde flere kalorier, end du indtager. Enhver, der har været på slankekur, ved dog, at det er lettere sagt end gjort, og det ender desværre ofte med, at man på sigt giver op, hvis man følger en striks diæt med store madmæssige afsavn. Men hvad hvis vi fortæller dig, at et hurtigt vægttab er muligt? Og at det faktisk er muligt at tabe sig uden at give afkald på røde bøffer eller alle dine livretter?

Læs videre for at få hjælp til vægttab i vores guide til, hvordan du taber dig hurtigt på en sund måde og skaber en grobund for et varigt vægttab med små gradvise livsstilsændringer.

Hvordan taber man sig hurtigt?

Vil du gerne tabe dig hurtigt, er det vigtigt, at ikke kaster dig ud i projektet uden en
velovervejet vægttabsstrategi. Hemmeligheden bag et sundt og varigt vægttab ligger nemlig i små livsstilsændringer, som du gradvist kan bygge videre på, og som der er lette for dig at overholde, selv når du ikke kan se resultater på badevægten.

Her får du 8 gode råd til et hurtigt vægttab, som forhåbentlig kan skabe grobund for varige og sunde livsstilsændringer.

1. Fokus på kalorieunderskud

Vejen til et vægttab er meget forsimplet, at man skal forbrænde flere kalorier, end man indtager. Men hvor mange kalorier skal du egentlig forbrænde?

Det afhænger af dit daglige kaloriebehov, og som udgangspunkt har mænd et kaloriebehov på 2500-3000 kcal om dagen, mens kvinder har et på 1500-2000 kcal.

Kaloriebehovet varierer dog alt efter startvægt, stofskifte og flere andre faktorer. Men som en tommelfingerregel kan man sige, at mænd bør indtage 2000 kalorier og kvinder 1500 kalorier for at komme i kalorieunderskud.

En kaloriefattig kost, mindre portioner og nogle af de andre tips i denne artikel er gode måder til at forbrænde flere kalorier, end man indtager. Derudover kan du overveje at tage et dagligt kosttilskud med loppefrøskaller, som har et højt indhold af kostfibre, der kan øge mæthedsfornemmelsen og dermed gøre det lettere for dig at begrænse dit indtag af kalorier. Køb loppefrøskaller-kapsler til øget mæthedsfornemmelse her.

Loppefrøskaller kaldes ofte også psyllium frøskaller eller psyllium husk, og stammer fra planten platago ovata. Skallerne består af 85% vandopløselige fibre, og er dermed en superfood perfekt til at få flere kostfibre i din hverdag.

2. Spis flere og mindre måltider

Sørg for at spise regelmæssigt i løbet af dagen, da det hjælper med at holde stofskiftet, fedtforbrændingen og fordøjelsessystemet i gang. 

Den generelle anbefaling er, at man spiser hver 3. eller 4. time. Så spis de tre vigtige hovedmåltider dagligt og sørg for at spise sunde mellemmåltider i løbet af dagen.

Det har også den bonuseffekt, at dit blodsukker holder sig stabilt hele dagen, og man derfor ikke har lyst til søde sager i løbet af eftermiddagen for at få et energiboost.

3. Motioner for at forbrænde kalorier

Selvom det er muligt at tabe sig uden motion, så længe man er i kalorieunderskud, bør man ikke skippe træningen helt. Det kan nemlig hjælpe med et endnu hurtigere vægttab, da man forbrænder flere kalorier, hvis man træner regelmæssigt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler 30 minutters motion ved moderat intensitet om dagen, og at man træner 20 minutter ved høj intensitet to gange om ugen, hvor man får pulsen op.

Her er det vigtigt, at du vælger en motionsform, som du finder sjov og motiverende. Det kan være alt fra padel, løb, håndbold, gåtur eller vibrationstræning.

Vi er dog klar over, at det kan være svært at hoppe i løbeskoene efter en lang dag på arbejdet, hvor batterierne er helt flade.

Men husk, at regelmæssig motion har en selvforstærkende effekt. Man får nemlig mere energi og overskud i hverdagen, når man motionerer og kan se, at træningen i kombination med den kaloriefattige kost fører  til et vægttab.

Hvis du alligevel mangler motivation eller energi til at motionere efter en lang arbejdsdag, kan du overveje at tage koffeinpiller lavet af grønne kaffebønner.

Grønne kaffebønner har nemlig et meget naturligt indhold af koffein, der giver dig et energiboost. Som en ekstra slankebonus indeholder grøn kaffe fra naturens side et højt naturligt indhold af klorogensyre, som ifølge videnskabelige studier bidrager til at vedligeholde et normalt blodsukker og stofskifte. Og netop det er ret genialt til et hurtigt vægttab. Køb Grøn kaffe-koffeinpiller til energi og stofskifte her.

Forskere og overvægtige har i ualmindelige tider ledt efter et effektivt våben i kampen mod de overflødelige kilo, og superfooden grøn kaffe kan meget vel være svaret.

Grønne kaffebønner har nemlig et meget højt naturligt indhold af det aktive stof klorogensyre, som ifølge kliniske studier kan bidrage til at vedligeholde et normalt blodsukker og stofskifte, hvilket kan give dit vægttab et skub i den rigtige retning.

4. Brug slankepiller, der virker ved at booste dit vægttab

Et slankemiddel som Wegovy har vist sig at være meget effektivt til at hjælpe med et hurtigt vægttab. Problemet er dog, at sygesikring Danmark har meldt ud, at de ikke længere vil give generelt tilskud til vægttabsmedicin, og at man derfor selv skal betale for det. Derudover er slankemidlet receptpligtigt.

Så hvis du ikke har økonomien til at købe Wegovy, eller at lægen nægter dig det, kan naturlige slankepiller være en rigtig god hjælp til vægttab, da de ligeledes kan hjælpe med at stimulere dit stofskifte, fedtforbrænding og mæthedsfornemmelse.

Et eksempel på naturlige slankepiller, der virker på denne måde, er Æblecidereddike Complex fra WeightWorld, som er en af de bedste slankepiller på markedet, som kan købes uden recept.

Æblecideredikke er en fantastisk ingrediens til vægttab, da det bidrager til at øge din mæthedsfornemmelse, som gør det lettere at komme i kalorieunderskud. Derudover indeholder disse slankepiller andre aktive ingredienser, som booster dit stofskifte og fedtforbrænding. Hvilket er ideelt, hvis du gerne vil tabe dig. Køb Æblecideredikke Complex til vægttab med 100% tilfredshedsgaranti her.

Æblecidereddike bruges til alt fra hudpleje, behandling af skæl, ildelugtende fødder og som luftfrisker. Men var du klar over, at du også kan bruge æblecidereddike til vægttab?

Flere undersøgelser viser, at æblecidereddike potentielt får mad til at passere langsommere gennem fordøjelsessystemet.Det vil sige, at maden bliver længere tid i maven, og dermed kan æbleeddike altså bidrage til at booste din mæthedsfornemmelse.

5. Før dagbog over motion og kalorieindtag

En god hjælp under et vægttab kan være at føre en logbog over, hvad du spiser, og hvor meget du træner på daglig basis. På den måde kan du nemlig få et overblik over, hvor mange kalorier du indtager, og hvor mange du forbrænder.

Selvom det kan lyde tosset at skrive en dagbog over sit madforbrug, er der faktisk en mening med galskaben! Det gør det nemlig meget lettere at se, om du er i kalorieunderskud, og om du er ved at falde af på den. Som bonuseffekt kan det også hjælpe dig med at fastholde fokus på dit mål, nemlig at tabe dig og komme til at leve et sundere liv.

6. Øg indtaget af proteiner og kostfibre

Proteiner og kostfibre bremser mavesækkens tømningshastighed, og hjælper med at give dig en langvarig mæthed. Foruden en øget mæthedsfornemmelse skal kroppen også bruge mere energi for at fordøje både proteiner og kostfibre, hvilket vil få din fedtforbrænding til at stige helt automatisk. Spis flere bælgfrugter, grove grøntsager, fuldkorn, fisk, fjerkræ og æg, da de har et højt naturligt indhold af proteiner og kostfibre.

7. Drik masser af vand

Flydende kalorier kan være en dræber under et hurtigt vægttab. Sodavand, juice, smoothies, kakaomælk og sødmælk har et højt kalorieindhold, som kan gøre det svært at tabe sig.

Så skær ned for de flydende kalorier og udskift dem med vand, det kan gøre underværker på kaloriekonton.

Vand har ligeledes den slankefordel, at det øger mæthedsfornemmelsen, hvis man drikker et stort glas vand lige inden et måltid.

8. Sæt realistiske delmål for dit vægttab

Derudover kan det være en rigtig god idé at give sig selv små belønninger, når man når sine delmål. Det kan være alt fra en tur i biografen, nyt tøj, en omgang massage eller noget helt fjerde, der kan give lidt selvforkælelse.

Hvad er de bedste slankepiller til hurtigt vægttab?

Der er mange forskellige slankemidler på markedet, som kan hjælpe dig med et hurtigt vægttab. Nogle af dem er receptpligtige, mens andre kan købes i håndkøb. Eftersom sygesikring Danmark har meldt ud, at de ikke længere giver generelt tilskud til vægttabsmedicin, kan det blive en dyr fornøjelse at skulle købe Saxenda eller Wegovy.

Derfor tænkte vi, at vi i stedet ville give dig nogle alternativer i form af nogle af de bedste naturlige slankepiller, der virker ved at øge din fedtforbrænding, mæthedsfornemmelse og stofskifte.

For at gøre det let for dig at vælge de bedste slankepiller, der passer til netop dine personlige behov, inddeler vi dem i tre forskellige kategorier: Slankepiller, der virker på fedtforbrændingen, slankepiller, der virker på stofskiftet og slankepiller, der virker ved at øge mæthedsfornemmelsen.

Slankepiller der virker ved at øge mæthedsfornemmelsen

Denne kategori af slankepiller virker ved at øge din mæthedsfornemmelse og nedsætte din appetit. Det har den effekt, at det bliver lettere at komme i kalorieunderskud og dermed tabe sig.

Et par eksempler på slankepiller, der virker på denne måde, er Æblecidereddike Complex og kosttilskud med loppefrøskaller.

Loppefrøskaller er propfyldt med vandopløselige kostfibre, der udvider sig i maven. Det har ikke kun en positiv effekt på fordøjelsen, det bidrager også med at øge din mæthedsfornemmelse, så du dermed har lettere ved at indtage færre kalorier. Køb loppefrøskaller-kapsler til mæthedsfornemmelse her.

Æblecidereddike Complex har en lidt anden effekt, da æblecidereddike kan hjælpe med at tage toppen af sukkertrangen, så man får lettere ved at kontrollere sit kalorieindtag. Dette kosttilskud har ligeledes den ekstra slankebonus, at det er beriget med gurkemeje og cayennepeber, der bidrager til at booste din fedtforbrænding. Køb Æblecidereddike Complex til vægttab her.

Slankepiller der virker ved at booste stofskiftet

Et hurtigt vægttab kræver ekstra energi, og her kan koffeinpiller være en rigtig god måde til at få lidt ekstra overskud i en hverdag, som kommer til at bestå af regelmæssig motion og kalorieunderskud.

Et godt bud i denne kategori kan være koffeinpiller lavet af grønne kaffebønner. De har nemlig et højt indhold af både koffein og klorogensyre, som videnskaben har fundet frem til kan øge både fedtforbrænding, stofskifte og energi.

Klorogensyre har ligeledes den bonusvirkning, at det bidrager til at vedligeholde et normalt stofskifte og blodsukker, som dermed kan gøre det lettere at holde sig fra de søde sager i løbet af eftermiddagen, hvor blodsukkeret har en tendens til at falde.  Køb koffeinpiller lavet af grønne kaffebønner her.

Slankepiller der virker ved at øge fedtforbrændingen

Denne kategori af slankepiller virker ved at stimulere kroppens evne til at forbrænde mere fedt end normalt. Og det er ret genialt, hvis man vil tabe sig hurtigt. En af de bedste slankepiller, der virker på denne måde, er Hindbærketoner Plus fra WeightWorld, som indeholder naturlige ketoner.

Du har med garanti hørt om ketoner i forbindelse med en keto-kur. Men du behøver ikke at følge en striks keto-diæt for at få gavn af hindbærketoner. Lovende videnskabelige studier har nemlig fundet frem til, at hindbærketoner kan efterligne kroppens ketoner og kan dermed manipulere kroppen til at tro, at den er i fastetilstand.

Og når kroppen er i fastetilstand, frigiver den helt naturligt ketoner, og den bruger fedtreserver til at danne energi og dermed øger fedtforbrændingen. Køb Hindbærketoner Plus til vægttab her.

Hvor mange kalorier skal man spise for at tabe sig?

Som udgangspunkt skal man tage sit daglige kaloriebehov og minus det med 6-700 kalorier, som dermed bliver dit nye kaloriebehov for at komme i kalorieunderskud, så du kan tabe dig.

Samlet set skal du være i underskud af 7000-8000 kalorier for at kunne tabe 1 kilo rent fedt. Hvis du derfor har et kalorieunderskud på 500-1000 kalorier om dagen, vil det potentielt føre til et vægttab på 0,5-1 kilo rent fedt om ugen.

Men hvordan beregner man egentlig sit daglige kaloriebehov (energibehov) og hvor mange kalorier, du skal spise for at tabe dig?

Det kan du gøre ved at lave et simpelt regnestykke, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, og som du kan se nedenfor.

Kaloriebehov hos normalvægtige

Som normalvægtig med en BMI (Body Mass Index) mellem 18,5 – 25 er dit daglige kaloriebehov højere, end hvis du er overvægtig. Her siger Sundhedsstyrelsen, at dit daglige kaloriebehov er 30 kcal pr kilo kropsvægt, såfremt du har et normalt aktivitetsniveau.

Hvis vi tager et eksempel med en kvinde, der vejer 70 kilo, og som er 170 centimeter høj. Denne kvinde har et BMI på 24,2, og er dermed normalvægtig.

Kvindens daglige energibehov er 70 x 30 = 2100 kcal. Det vil sige, at kvinden skal indtage 2100 kcal dagligt for at bevare sin nuværende vægt. Hvis hun indtager flere kalorier end sit daglige kaloriebehov, vil hun tage på, men hun vil tabe sig på sigt ved at indtage færre kalorier.

Hvis hun gerne vil tabe sig 0,5 kilo om ugen, bør hun derfor være i et dagligt kalorieunderskud på 500 kalorier. Der er selvfølgelig omstændigheder, der gør, at denne formel ikke går op. Men som udgangspunkt og som en tommelfingerregel kan det være en god indikation på, hvor mange kalorier du skal indtage på daglig basis for at tabe dig.

Kaloriebehov for overvægtige

Overvægtige med et BMI over 30 har ofte et lavere dagligt kaloriebehov, da man som overvægtig overordnet set har et lavere dagligt aktivitetsniveau. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen også, at man ved en BMI over 30 skal indtage 25 kcal pr kilo kropsvægt for at vedligeholde vægten.

Hvis vi tager endnu et eksempel med en kvinde, som denne gang vejer 90 kilo, og som er 170 kilo høj. Denne kvinde har et BMI-tal på 31,14, og er dermed svært overvægtig.

Kvindens daglige kaloriebehov er 90 x 25 = 2250 kcal for at vedligeholde sin vægt.

Hun skal ligeledes have et kalorieunderskud på 500-1000 kcal for at kunne tabe 0,5-1 kilo rent fedt om ugen, og skal dermed indtage 1250-1750 kcal for at tabe sig.

Kalorieunderskud og vægttab

Man skal forbrænde flere kalorier, end man indtager. Det er kilden til et sundt og varigt vægttab. Den generelle anbefaling er dog, at man ikke indtager mindre end 1.200 kalorier om dagen. Kommer du meget længere ned end det, er det ganske enkelt ikke en sund måde at tabe sig på.

For det er vigtigt at huske på, at kalorier som sådan ikke er dårlige. De er essentielle for, at din krop fungerer optimalt, da det er kroppens primære energikilde. Energi, som vi bruger til alt fra at tænke, trække vejret og få hjertet til at banke til at blinke.

Et dagligt kalorieunderskud på 500-1000 er dog muligt for de fleste, og selvom det kan være svært, har vi i denne artikel give dig flere gode tips til et hurtigt vægttab, som du kan bruge for at komme i kalorieunderskud for at tabe dig.

Det kan blandt andet være ved at spise en kaloriereduceret kost med sund mad, motionere, spise langsomt, snyde hjernen til at spise mindre eller ved at tage slankepiller, der virker ved at øge din mæthedsfornemmelse, fedtforbrænding og stofskifte. 

Et godt eksempel på slankepiller, der virker på denne måde, er Æblecidereddike Complex fra WeightWorld. Æblecidereddike hjælper på vægttab ved at tage toppen af sukkertrangen og cravings, hvilket gør det lettere at sige nej tak til kalorietunge og usunde snacks som kage, slik og andre lækre sager, som gør det svært at komme i kalorieunderskud og dermed tabe sig.

Derudover indeholder Æblecidereddike Complex andre aktive ingredienser, som bidrager til din mæthedsfornemmelse og fedtforbrænding, og er dermed en af de bedste slankepiller, hvis man følger en kaloriereduceret kost med fokus på kalorieunderskud. Køb Æblecidereddike Complex med 100% tilfredshedsgaranti her.

Hvad er et realistisk vægttab på 3 måneder?

Det er realistisk at kunne tabe cirka 6-12 kilo rent fedt på tre måneder. Det afhænger selvfølgelig meget fra person til person, men det burde være muligt, hvis man har et kalorieunderskud på mellem 500-1000 kalorier om dagen.

Hvis du har en BMI på over 30 og dermed svært overvægtig, og at din fedtprocent viser, at din overvægt skyldes fedt og ikke muskler, er et realistisk vægttab på 3 måneder potentielt endnu større end de 0,5-1 kilo om ugen.

Foruden at spise sundt for at komme i kalorieunderskud er det vigtigt, at du træner regelmæssigt, da det kan hjælpe dig med at forbrænde endnu flere kalorier. Og hvis du føler, at du har brug for en ekstra hjælpende hånd, kan du overveje at tage slankepiller, der virker ved at øge din fedtforbrænding, mæthedsfornemmelse og stofskifte. Hvilket bør gøre det lettere at tabe dig hurtigt. Køb naturlige slankepiller, der virker ved at øge din fedtforbrænding og mæthedsfornemmelse her.

Sund aftensmad til vægttab – det skal du tænke på

Kalorieunderskud er kilden til et sundt og varigt vægttab. Et kalorieunderskud kræver dog, at man tænker over, hvad man spiser, og hvor mange kalorier man indtager på daglig basis.

Derfor er det også vigtigt, at du spiser en sund aftensmad, da det lægger kimen til dit vægttab.

Aftensmaden er nemlig det sidste måltid på dagen, og er vigtigt for, hvordan din krop fordøjer og absorberer næringsstoffer.

En sund aftensmad kan også forbedre din søvnkvalitet og øge energiniveauet dagen efter, hvilket kan give dig mere motivation til at foretage de sunde valg, når det kommer til at motionere, spise rigtigt og leve kaloriefattigt.

Så når det kommer til aftensmad til vægttab, er det foruden fornuftige portioner vigtigt at fokusere på at lave mad med sunde ingredienser med fokus på:

Spis flere kostfibre

Bælgfrugter, grove grøntsager, kartofler og fuldkorn er gode kilder til kostfibre. Fibre kan ikke kun hjælpe med at stabilisere din fordøjelse, de bidrager også til at sænke tømningshastigheden af mavesækken og dermed øge din mæthedsfornemmelse. Det gør, at du føler dig mæt længere efter et måltid, og det bliver derved lettere at leve i kalorieunderskud og tabe dig.

Foruden de nævnte ingredienser kan du overveje at tage et kosttilskud med loppefrøskaller lige inden et måltid, da loppefrøskaller er rige på kostfibre, som netop øger mæthedsfornemmelsen. Netop det kan hjælpe dig med at begrænse, hvor meget du spiser til aftensmad, da maven allerede er lidt fuld. Køb loppefrøskaller-kapsler til vægttab her.

Proteiner er gode til vægttab

Proteiner påvirker de hormoner, som styrer sult- og mæthedsfornemmelsen. Og ligesom kostfibre bremser proteiner i kosten mavesækkens tømningshastighed og giver dig en langvarig mæthed.

En ekstra slankebonus er, at kroppen skal bruge mere energi for at fordøje proteiner, og derfor stiger din forbrænding helt automatisk, når du øger dit indtag af proteiner.

Så for at lave en sund aftensmad til vægttab kan du overveje at lave flere retter med kaloriefattig mælk og ost samt oksekød, fisk, fjerkræ og æg. Derudover er der også proteiner (og kostfibre) rugbrød, havregryn, kartofler, grønsager og frugt, som man ligeledes kan lave til sunde madretter eller desserter.

Overvej også at tage et pulvertilskud med både kostfibre og proteiner, da det ligeledes kan hjælpe med at øge din mæthedsfornemmelse. Køb superfood-pulver med kostfibre og proteiner her.

Umættede fedtstoffer – sunde, men højt kalorieindhold

Gode fedtstoffer som avocado, nødder, frø og olivenolie er rige på umættede fedtsyrer, som nedsætter dit kolesteroltal og modvirker åreforkalkning samt blodpropper. Disse fedtstoffer er med andre ord vigtige for hjertet og hjernen. Men det er vigtigt at holde lidt igen med fedtstofferne, da de har et højt kalorieindhold.

Skær ned på raffineret sukker og forarbejdede fødevarer

Forarbejdede fødevarer sættes ofte i forbindelse med den store udvikling af både fedme samt sygdomme som forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol og åreforkalkning.

Selvom videnskaben ikke har fundet en direkte sammenhæng mellem forarbejdede fødevarer og overvægt, er det bedre at lave sin aftensmad fra bunden, hvis man gerne vil tabe sig. På den måde har man nemlig bedre kontrol over sit kalorieindtag.

Og selvom raffineret sukker ikke er en del af aftensmaden, er det trods alt værd at nævne, at man bør skære ned på slik, kager og andet bagværk, saft og sodavand, marmelade, desserter, morgenmadscerealier, da de har et højt antal af kalorier. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal skære fødevarer med raffineret sukker ud af din kost, men du bør skære ned på indtaget, da det gør det svært at komme i kalorieunderskud og dermed tabe sig.

Spis fra en mindre (og rød) tallerken  

En sund aftensmad til vægttab virker ikke efter hensigten, hvis du ikke er i kalorieunderskud. Selvom sundt mad generelt gør det lettere at indtage færre kalorier, kan man alligevel godt overspise.

Derfor kan det være en rigtig god idé at servere maden på en mindre tallerken, da det snyder hjernen til at tro, at du har spist mere, end du har gjort.

Hvis du gerne vil snyde hjernen endnu mere, kan du bruge en rød tallerken. Videnskaben har nemlig fundet frem til, at man har en tendens til at spise mindre, hvis maden bliver serveret på en rød tallerken. Forskere mener, at hjernen ser den røde farve som et stopsignal, og at man dermed spiser mindre, uden at det har en påvirkning på den mæthed.  

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken