sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Foto: Weightworld

Til lindring af knæsmerter

Bindet er fremstillet i den bedste neoprenkvalitet og er forsynet med stræk-nylon på begge sider for at gøre det behageligt at have på. Det indvendige lag bevirker, at bindet er let at tage af og på. Neopren er et effektivt kompres- og varmeisoleringsmateriale.

Knæbind til slidgigt og knæsmerter: Sådan lindrer du smerter i knæet og kan leve et aktivt liv

ondt i knæet behandling

Knæbind er ikke kun noget, som man tager på for at beskytte sine knæ, hvis man falder uheldigt i en håndboldkamp.Et bind om knæet kan nemlig have flere fordele, og kan ligeledes hjælpe dig, hvis du har slidgigt, meniskskade, fået overrevet korsbånd eller noget helt fjerde.

…. Men et knæbind er ikke bare et knæbind, da de mange bind på markedet har forskellige formål og fordele.

Så det er med det i tankerne, at vi lavet denne guide, så du på et oplyst grundlag kan vælge det knæbind, der passer bedst til dig og dine knæsmerter, så du kan blive ved med at leve et aktivt liv.

Foto: Weightworld

Til lindring af knæsmerter

Effekten ved TENS-behandling er lindring af smerter og mindskning af stivhed, hvilket kan bidrage til, at du får lettere ved at bevæge knæet og potentielt gå længere.

*Ved udgivelse af artiklen var prisen 719,- 

Hvornår skal jeg bruge et knæbind?

Overordnet set er det en god idé at bruge et knæbind, hvis du har smerter i knæet, eller ønsker at forhindre skader under kontaktsport som håndbold, hvor der er en øget risiko for knæskader.

Der kan ligeledes være flere fordele ved at bruge en knæbandage eller knæskinne, hvis du er ved at rehabilitere efter en korsbåndsskade, meniskskade eller gigt, da det kan bidrage til at speede rehabiliteringsprocessen op samt lindre gigtsmerter, hvis dine knæ er ramt af slidgigt.

Gå til behandling >>

Et knæbind er dog ikke bare et knæbind, da de kan have forskellige fordele alt afhængigt af hvilke skader eller lidelser, som du har brug for hjælp til. 

Derfor er det også vigtigt, at du vælger det knæbind, der er bedst egnet til at lindre dine knæsmerter eller give dine knæ den nødvendige støtte eller kompression.

Hvordan virker et knæbind?

Et knæbind fungerer som et støttebind, som man ofte kan bruge ved knæskader, smerter eller overbelastning, da det kan lindre smerter, forebygge mindre skader samt forbedre genoptræningen efter skader.

Ekstra støtte til knæet er især fordelagtigt, hvis man dyrker sport, hvor der er risiko for at få ledbåndsskader, meniskskader og korsbåndsskader. 

Disse er nogle af de mest almindelige knæskader, der kan opstå på grund af uventede vrid, fald og slag.

Men et knæbind kan også gøre underværker hvis man oplever smerter i sine knæ på grund af slidgigt. 

Dette er da et bind udover støtte giver varme og kompression til knæet, hvilket er med til at øge blodgennemstrømningen. Netop en øget blodgennemstrømning kan have en smertelindrende effekt, og ligeledes føre til, at man kan bevæge sit knæ mere frit.

Knæbind: Hvor stramt skal det være?

Som tommelfingerregel skal knæbindet sidde tæt og give kompression. Det skal med andre ord føles behageligt og relativt naturligt at have det på, men samtidig give støtte, som passer til dine personlige behov. 

Gå til behandling >>

Et knæbind sidder for stramt, hvis du mister cirkulation i benet. 

Hvis det sker, skal du enten løsne bindet en smule eller vælge en større størrelse. 

Knæbind er ofte justerbare, så hvis du er i tvivl om hvilken størrelse, som du skal vælge, bør du vælge en lidt større størrelse, da det giver dig en øget fleksibilitet.

De forskellige producenter har stort set altid en størrelsesguide på deres hjemmeside eller produkter, så du hurtigt kan finde frem til den størrelse, der passer dig.

Hvilket knæbind skal jeg vælge?

Knæbind kan både bruges i forbindelse med genoptræning efter en skade, til at forebygge skader eller til at lindre smerter ved slidgigt eller knæsmerter. 

De forskellige bind har ofte forskellige fordele, og her nedenfor kan du finde et hurtigt overblik over de forskellige knæbandager/støttebind, og hvad du kan bruge dem til.

 

Guide til knæbind

Klik på pilene og lær om forskellige typer af knæbind…

En knæstrop er ofte justerbar, og er specielt udviklet til at skabe aflastning af senen mellem knæskal og underben. Hvilket er ideelt, hvis man har problemer med springerknæ/Osgood-Schlatter eller irriteret knæskal, da stroppen presser let på senen under knæskallen og giver smertelindring og stabilitet.

Et knæstøtte kan hjælpe med at støtte svage og ømme muskler over og under knæet, og kan give knæet fri bevægelighed. Knæstøtte hjælper, som navnet antyder, med at støtte knæet for at holde det i den rigtige position. Dette er især ideelt, hvis du dyrker kontaktsport, løber eller cykler, og gerne vil have lidt ekstra støtte.

Bruges primært til at beskytte mod slag og fald ved håndbold, floorball og volleyball. Giver ikke den store støtte til knæet, men bruges primært til at beskytte de vigtige ledbånd, menisk og knæskaller mod at blive beskadiget efter slag og fald.

Er ideelle til at give dit knæ kompression, som bidrager til at lindre hævelse og smerter. Disse knæbind er meget lette og diskrete, og er perfekte til mindre knæsmerter. 

Er et lidt større knæbind med skinner, der hjælper med at holde dit knæ stabilt i den rigtige position, så du undgår vrid eller yderligere skader. Denne type bruges ofte efter knæoperationer, hvor man har brug for ekstra beskyttelse og støtte, men stadig vil dyrke stillestående sport som eksempelvis ski og snowboard.

Er en lettere udgave sammenlignet med knæbind med skinner og hængsler, og giver støtte og kompression til dit knæ samt reducerer knæsmerter. Denne type er perfekt efter en knæoperation, hvis man gerne vil have lidt ekstra støtte, når man dyrker mere aktive og eksplosive sportsgrene som løb, fodbold og håndbold.

Denne type knæbind bruger TENS-teknologi til at lindre knæsmerter med nervestimulation, og bidrager til at mindske stivhed i knæene. TENS-knæbind er især ideelle til at lindre smerter i knæene som følge af slidgigt, men er ligeledes ideelle til at lindre knæsmerter generelt, og er et praktisk alternativ til varmebehandling og smertestillende medicin.

Hvis man har en alvorlig korsbåndsskade eller ledbåndsskade, kan det være nødvendigt at bruge en 4-punktskinne, der giver optimal stabilisation og holder knæet på plads uden at immobilisere knæet.

Overordnet set kan man sige, at det knæbind, du skal vælge, afhænger af årsagen til at bruge et bind på knæet. Hvis det er til smertelindring i forbindelse med slidgigt i knæet eller knæsmerter generelt, kan et TENS-knæbind være det perfekte valg til dig, da det giver dig hurtig lindring, uden at du skal gå med knæbindet hele dagen. Køb TENS-knæbind med 100% tilfredshedsgaranti her.

Foto: Weightworld

Til lindring af knæsmerter

Effekten ved TENS-behandling er lindring af smerter og mindskning af stivhed, hvilket kan bidrage til, at du får lettere ved at bevæge knæet og potentielt gå længere.

*Ved udgivelse af artiklen var prisen 719,- 

Hvad er TENS-behandling?

TENS er en forkortelse af Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation, og er en effektiv metode til smertelindring, hvor man stimulerer nerverne.

Ifølge videnskabelige studier kan TENS-behandling være effektivt til at reducere kroniske og akutte smerter i både muskler og led, herunder knæsmerter, og kan ligeledes bidrage til at reducere smerter efter operationer. 

Kort fortalt er TENS-behandling et godt alternativ til smertestillende medicin uden nogen former for bivirkninger, hvor man ligeledes kan reducere sit forbrug af medicin.

Det er dog vigtigt at understrege, at behandlingsformen ikke kan stå alene ved eksempelvis knæoperationer. 

Her er genoptræning selvfølgelig nødvendigt.

TENS-behandling skal mere ses som et medicinfrit alternativ til smertelindring ved smerter i led og muskler, herunder knæsmerter. 

Det kan bruges til at fremskynde genoptræningen samt reducere smerter ved kroniske smerter, herunder slidgigt.

… Hvilket er en helt klar fordel, da man har en tendens til at tage smertestillende medicin, hvis man oplever smerter i forbindelse med slidgigt, muskel- eller ledsmerter.  

TENS-behandling kan dermed være med til at sænke dit medicinforbrug og hjælpe dig med at få et aktivt liv uden smerter.

Hvordan virker et TENS-knæbind?

Et TENS-knæbind virker på den måde, at der bliver sendt en elektrisk strøm gennem huden for at stimulere nervetråde i huden, som virker smertelindrende, da de blokerer for smerte-impulsernes vej til hjernen. Derudover stimuleres hjernen til at aktivere kroppens eget smertestillende system (endorfiner), som igen virker smertestillende.

Et TENS-knæbind giver ligeledes støtte og kompression, men det anbefales primært som smertestillende, enten hvis man oplever smerter ved slidgigt i knæ, smerter efter en knæoperation for at fremskynde genoptræningen eller for at lindre knæsmerter generelt.

Den generelle anbefaling er, at man bruger et TENS-knæbind to gange om dagen 15 minutter ad gangen som et alternativ til smertelindrende medicin, især hvis man oplever svære smerter. Netop det kan hjælpe med at forbedre knæflexion og forlænge gåafstande.

Men generelt set kan man bruge TENS-behandling til knæsmerter efter behov, og kan være en erstatning for smertestillende piller og varmebehandling af knæene, selv ved overbelastningsskader. Køb TENS-knæbind med 100% tilfredshedsgaranti her.

Hvorfor bruge et TENS-knæbind?

Selvom et TENS-knæbind på papiret er en relativ dyr løsning til smertelindring af slidgigt og knæsmerter, kan det i det lange løb hjælpe dig med at spare en masse penge på smertestillende medicin. 

For at give dig et så oplyst valg som overhovedet muligt får du her nedenfor et hurtigt overblik over fordele og ulemper ved denne type smertebehandling…

Ulemper
Fordele
Foto: Weightworld

Til lindring af knæsmerter

Effekten ved TENS-behandling er lindring af smerter og mindskning af stivhed, hvilket kan bidrage til, at du får lettere ved at bevæge knæet og potentielt gå længere.

*Ved udgivelse af artiklen var prisen 719,- 

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken