sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Revnede Hæle Behandling Med Salve [2023 edition]

Foto: Pexels.com

Har du revnede hæle eller tør hud omkring hælene? Så er du en af mange. Men bare rolig, vi sørger for, at du får den rigtige rådgivning og behandling, så du ikke får dem. Ved revnede hæle er det primært det øverste lag af huden, der revner, selvom revnerne nogle gange kan blive værre og gå dybere. At de revner skyldes, at huden bliver mindre smidig, når den bliver tør og tyk. 

Fart på? Gå til behandling >>

Når du går på foden, øges trykket på hælen og fedtpuden under hælbenet vil så gerne udvide sig sideværts. Hvis huden så er ufleksibel, er der stor risiko for, at huden i stedet revner. Men med de rigtige tiltag og nogle nye rutiner vil dine fødder se ud som nye igen og være friskere og blødere end længe. Kom med!

Symptomer:

Annonce

Dermatologisk fedtsalve mod revnede hæle

Emuaid Blå er en innovativ hudsalve, der er specielt formuleret til at lindre, styrke, beskytte og fugtgive huden i dybden. Med ingredienser som emuolie, ricinusolie, squalane og kolloid-sølv, og er specielt formuleret til at rense, berolige, styrke og nære huden. 

Behandling af revnede hæle

Med den rette behandling får du bløde og friske hæle på ingen tid. Daglige rutiner og passende produkter er alt hvad du behøver.

Smør huden/hælene med en passende fodcreme beregnet til revnede hæle eller tør hud. Det fugter huden og gør den blødere. Smør en gang dagligt.

1: Tag regelmæssige fodbade, der blødgør huden. Tør og smør dine fødder grundigt bagefter.
2: Hvis du file dine fødder, så vær forsigtig. Gør det efter et fodbad og fil altid langs revnen, aldrig på tværs.
3: Bestil tid hos en fodterapeut, som hjælper dig med at skære huden væk og behandle revnerne.
4: Brug gode sko og passende indlægssåler for at mindske belastningen på hælene. Den aflaster trykket på huden, så den ikke skal udvide sig så meget.
5: Hælsokker, der med deres bløde og elastiske inderside af gel blødgør huden omkring hælene.
6: Fortsæt med at smøre din hud, selv efter at dine revnede hæle er helet. Nu har du fået lavet en god rutine, fortsæt med den og du får ikke knækkede hæle igen.

Årsager til revnede hæle

Tør hud, øget alder og visse sygdomme er hovedårsagerne til, at der opstår hælrevner. Hvis vi skulle nævne de mulige årsager, ser de sådan ud:

Med stigende alder forringes hudens evne til at holde på fugten. Hvis dine fødder udsættes for et varmt og fugtigt miljø, kan huden tørre ud. Det øger risikoen for revner.
I koldere vejr er der mindre fugt i luften, hvilket også kan bidrage negativt.
Hvis du vasker dig overdrevent mange gange med sæbe, risikerer huden at tørre ud.
Genetiske faktorer spiller også en rolle.

Undgå revnede hæle

Det absolut bedste du kan gøre er at holde huden på dine hæle blød og smidig. Den bedste måde at gøre dette på er at bruge en god creme, som du jævnligt smører dine fødder med. Derudover bør du undgå at have stramme sko på, som giver meget varme og fugt, i længere tid ad gangen. Den dæmpning og støtte omkring hælen som skoen giver kan også være med til at mindske belastningen på hælen, så en fornuftig model med god dæmpning anbefales. De sokker, du bruger, vil også påvirke, hvor våde dine fødder bliver, så tag sokker på, der holder dine fødder tørre.

  •  

FAQ

Hvordan skal jeg behandle revnede hæle eller tørre fødder?

– Det absolut bedste, du kan gøre for at behandle revnede hæle og tørre fødder, er at smøre dine fødder med en fodcreme. For de fleste er det nok at smøre én gang dagligt, men dem, der har store problemer, skal måske gøre det to gange om dagen.

Skal jeg file tørre fødder eller revnede hæle?

Nej! Mange forsøger at behandle tørre fødder og revner ved filning, hvilket forværrer problemerne. Filing skaber friktion, der irriterer huden. Så reagerer kroppen ved at opbygge mere hud, hvilket skaber hård hud. Hvis du har tørre fødder eller hård hud, kan du file meget forsigtigt med en fin sandpapirfil, højst en gang hver fjortende dag. Sørg herefter for, at foden er fugtig, så friktionen mindskes. Fil aldrig hælrevner!

Hvordan slipper jeg af med en revnet hæl så hurtigt som muligt?

Ved at lægge en fugtigheds salve i selve hælrevnen holdes huden sammen og danner en beskyttende barriere. Det fremskynder helingen og fjerner noget af smerten.

Hvorfor får jeg revnede hæle?

Hælrevner og tørre fødder er meget almindelige. Mange mennesker, der lider af revnede hæle, behandler deres fødder, indtil de revnede hæle er helet. Problemet er, at revnede hæle i høj grad er arvelige og derfor kan problemerne vende tilbage efter blot et par uger. Det bedste du kan gøre er derfor at skabe en god rutine og fortsætte med at smøre dine fødder, selv efter at revnerne er helet.

Hvilken fodcreme skal jeg vælge?

Tykke salver med for eksempel naturlige olier eller sheasmør er meget effektive. Det er også godt at bruge fodcremer, der indeholder Carbamid. De blødgør og genfedter huden. Men det vigtigste er at vælge en fodcreme, som du godt kan lide i forhold til duft og tekstur, så du gerne vil bruge den ofte.

Hvad er dit allerbedste tip til smukke fødder?

Det er helt klart at smøre dem jævnligt – et job, du kan klare helt selv! Smøring af begge fødder tager kun et minut – dine fødder er det værd.

Dermatologisk fedtsalve mod revnede hæle

Emuaid Blå er en innovativ hudsalve, der er specielt formuleret til at lindre, styrke, beskytte og fugtgive huden i dybden. Med ingredienser som emuolie, ricinusolie, squalane og kolloid-sølv, og er specielt formuleret til at rense, berolige, styrke og nære huden. 

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken