sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Foto: Australian Bodycare

Hovedbundspakken fra Australian Bodycare

Til behandling af sår i hovedbunden

Hvis du oplever kløe, skæl, tørhed eller anden irritation i hovedbunden, er du ikke alene.
Disse produkter beroliger en irriteret og skadet hovedbund, samt modvirker bakterier

*Linket viderestiller til forhandleren

Sår i hovedbunden - Symptomer og behandling

Sår i hovedbunden behandling
Foto: Google Billeder

Hovedbundssår kan have mange årsager, og det kan påvirke alle mennesker. Næsten alle mennesker har haft problemer med hovedbundssår i længere eller kortere perioder. 

Og grunden, der ofte er grundlaget for at få sår i hovedbunden, er selve kløen. Derfor er målet at komme problemet til livs.

Fart på? Gå til behandling >>

Det er vigtigt ikke at ignorere problemerne, men at gøre noget ved dem hurtigst muligt, fordi de ofte ikke går over af sig selv og også kan føre til både infektioner og betændelse.

Men det er vigtigt ikke at ignorere problemerne, men at gøre noget ved dem hurtigst muligt, fordi de ofte ikke går over af sig selv og også kan føre til både infektioner og betændelse.

Der er forskellige typer sår, der kan opstå i hovedbunden. 

Det kan være alt fra store sår, der siver til mindre sår, der ligner små snit eller blot hvide sår i hovedbunden. De mindre sår er sværere at opdage, og du lægger sandsynligvis ikke mærke til dem i starten. 

Men på den anden side har du måske bemærket de symptomer, der har skabt de kløende sår. Du bør behandle de større sår, der kan sive hurtigt, da disse kan gøre meget ondt og give dig flere problemer.

Symptomer

Åbne og sivende sår i hovedbunden

Hvis du har åbne eller sivende sår i din hovedbund, kan disse forårsage nogle af symptomerne udover selve sårene.

 Symptomerne, der kan opstå, er voldsom kløe, hævelse, ubehag og eventuelt feber. Åbne sår har en tendens til at se ret voldsomme ud, selvom dit hår måske delvist skjuler sårene. 

Læs også: Vitaminpiller – til hud og hår 

Hvis du har et sår i din hovedbund eller andre steder på din krop og oplever pludselige symptomer som ubehag, feber, rødme, hævelse og smerter, bør du kontakte din læge for lægehjælp. 

Det kan være tegn på blodforgiftning. Det er under alle omstændigheder vigtigt, at du behandler såret, så det ikke udvikler sig yderligere.

Sår i hovedbunden behandling

Til behandling af sår i hovedbunden, anbefales følgende produkt. Dette er vurderet ud fra hvad andre kunder har sagt om produktet, samt research af Australian Bodycare mærket. 

Tea Tree oil er effektivt til at behandle irriteret hud og derfor er det idéelt at bruge dette produkt hvis du oplever de førnævnte problemer i hovedbunden.

 

Foto: Australian Bodycare

Hovedbundspakken fra Australian Bodycare

Til behandling af sår i hovedbunden

Hvis du oplever kløe, skæl, tørhed eller anden irritation i hovedbunden, er du ikke alene.
Disse produkter beroliger en irriteret og skadet hovedbund, samt modvirker bakterier

*Linket viderestiller til forhandleren


Hvorfor får man sår i hovedbunden?

Hovedbundssår kan skyldes mange forskellige ting. Det kan ofte være, fordi du har slået dig selv eller kløet en bums i hovedbunden eller et myggestik, som du har kløet. 

Men uanset hvad årsagen til dit hovedbundssår er, bør du holde øje med det, så det ikke bliver betændt, noget der kan føre til en infektion i såret. Du behøver ikke være bange, hvis du har et sår i hovedbunden.

Det er normalt slet ikke farligt. Det skyldes oftere kløe eller lignende, men har du sår i hovedbunden, som ikke heler, bør du kontakte sundhedsvæsenet. I nogle tilfælde kan det tyde på hudkræft.

Hovedbundssår er normalt forårsaget af kløe

Du ved, hvordan det er, når det klør et sted på huden. Man klør og klør, indtil huden til sidst klør og der kommer et sår. Men kløen kan skyldes et par forskellige ting, der er faktisk en del grunde til at man kan få kløe. Disse omfatter lus, hudsygdomme som skæleksem, psoriasis, svamp, skæl eller tør hovedbund. Hos babyer kaldes psoriasis ar, men i bund og grund er ar den samme sygdom.

En anden faktor, der også kan være årsag til kløe, er stress. Det er således ikke kun fysiske faktorer, men også psykiske, der kan føre til problemer med kløe. Men de mest almindelige er de fysiske faktorer og disse kan også være soleksem eller kontakteksem. Det er eksem, der opstår, når man har været i kontakt med et stof, man ikke kan tåle som fx parfume, hårfarve eller shampoo. Soleksem udløses af overeksponering for solen.

Hovedbundssår på grund af extensions, hårfarvning eller blegning

Hovedbundssår kan også opstå, når du farver eller bleger dit hår. I hårfarve og afblegning er der stærke stoffer, som huden i hovedbunden kan reagere på ved at begynde at klø. Det indikerer, at der er stoffer, som huden ikke kan tåle. 

Oftest går det som regel godt at farve håret med, der er også tidspunkter hvor håret er faldet af efter f.eks meget hård afblegning. Nogle mennesker har også haft store åbne, sivende sår i hovedbunden efter kraftig farvning.

Men selv hårforlængelser kan forårsage kløe. Det kan blandt andet være, når hårforlængelsen er for stram, eller at håret har filtret sig ind på dig og så ikke kan vaskes og holdes plejet, som det skal være.

Hvordan forebygger man sår i hovedbunden?

Har du fået et sår i hovedbunden, er det selvfølgelig vigtigt at behandle såret direkte hurtigst muligt. 

Men det er mindst lige så vigtigt at gå til roden af problemet, som er årsagen til, at man faktisk har fået såret. 

Hvis dine hovedbundssår for eksempel skyldes kløe, er det vigtigt at slippe af med årsagen til kløen. Ellers får du helt sikkert nye sår igen. 

Vil du forebygge kløe og hovedbundssår, er det altid en god idé at bruge milde og hudvenlige produkter.

Det er især vigtigt, hvis du ved, du har sart hud eller allerede har allergi eller for eksempel eksem andre steder på kroppen. Kemikalier kan være hårde for huden. 

Hvis du oplever hudirritation eller kløe efter hårfarvning eller afblegning, kan du overveje, om du skal fortsætte med at farve eller i stedet acceptere den hårfarve, som du har i virkeligheden. 

Alternativt kan du finde andre produkter med naturligt indhold i stedet for produkter med kemikalier.

Din kløe kan jo være forårsaget af en række forskellige ting. Du kan finde ud af årsagen til kløen og derefter behandle den. 

Hvis du for eksempel bruger en shampoo, der får dig til at klø, skal du selvfølgelig stoppe med at bruge den og skifte til en anden shampoo i stedet for. 

Det kan dog være svært at sige præcis, hvilken shampoo du skal bruge, fordi alle er forskellige og reagerer forskelligt på sygdom. 

Men generelt kan man sige, at kløe ofte er mere udbredt hos personer med sensitiv hud og sådan føles ofte bedst af følsomme produkter med mildt indhold, som ikke indeholder en masse parfume og lignende stoffer, der kan være stærke for huden. 

Det er jo selvfølgelig dig selv, der skal mærke, hvad der er bedst for dig. 

Hvis du føler, at du har meget alvorlige problemer, bør du måske henvende dig til sundhedsvæsenet.

Forskellige shampoo at prøve

Vil du derimod prøve forskellige shampoo, er det en god mulighed for at hjælpe dig selv med at undgå problemerne med meget tør hovedbund og irriteret hovedbund. At du har sår i hovedbunden skyldes ofte, at du har en meget tør hovedbund, og så kan det være en god idé at skifte din shampoo ud til en, der er lidt mere fugtgivende. 

Det betyder, at du genopretter balancen i hovedbunden. 

Præcis som når du smører resten af din hud efter du har bruset. Huden i hovedbunden skal også ind imellem smøres og plejes. 

Det kan du med balsam, en god shampoo og måske den ene eller anden indpakning. 

Hvorfor ikke prøve et hjemmemiddel med kokosolie eller havregryn. 

En søgning og så har du en masse gode tips om hårindpakninger, der kun indeholder naturlige ingredienser, som du kan finde hjemme i spisekammeret eller i køleskabet, og som er gode for huden. Afslutningsvis kan man sige, at du selv skal finde ud af, hvad der er årsagen til din kløe. 

Når du har gjort det, kan du også behandle det. Jo hurtigere du finder ud af årsagen, jo hurtigere slipper du for kløen og så undgår du at kradse hår på huden og få sår i hovedbunden.

Foto: Australian Bodycare

Hovedbundspakken fra Australian Bodycare

Til behandling af sår i hovedbunden

Hvis du oplever kløe, skæl, tørhed eller anden irritation i hovedbunden, er du ikke alene.
Disse produkter beroliger en irriteret og skadet hovedbund, samt modvirker bakterier

*Linket viderestiller til forhandleren

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken