sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Acai bær – Derfor du burde spise det

Acai bær er et sund og nærende bær med fantastiske effekter
Foto: Pexels.com

Acai bær er nærende blåbærlignende bær, der vokser i Amazonas og har i de senere år fået stor opmærksomhed også her i Norden. Bærrene er særligt rige på antioxidanter, vitaminer og mineraler, og bærenes gavnlige egenskaber kan bruges både i form af pulver og kapsler.

Fart på? Gå til produktet >>

Hvad er Acai bær?

Acai er et blålilla bær, der vokser på Acaizeiro-palmer i Amazonas jungle. I de senere år er bæret blevet meget populært, selv i vores del af verden. Fordi bærrene vokser så langt herfra, er det mest almindeligt i Danmark at købe bærrene i pulver- eller kapselform. 

Grunden til, at det svære at udtale bær er blevet så populært, er, at det er utroligt nærende, så nærende, at det endda betragtes som en superfood. Superfoods er fødevarer, der anses for at være ekstra sunde og har et særligt højt næringsindhold. Just acai er særligt rig på vitaminer, mineraler, fedtsyrer og antioxidanter. For dem, der undrer sig over navnet, udtales det ah-suk-ee, og ikke ah-kaj som mange tror.

120 KAPSLER | TIL ENERGI OG IMMUNFORSVARET
  • Acaibær-tilskud fra Amazonas til at booste energiniveauet.
  • Fyldt med antioxidanter, der bidrager til immunforsvaret og støtter fordøjelsen.
  • Højeste daglig dosis på markedet – hele 2600 mg acaibær.
  • 120 kapsler.

Acai bær som superfood

Da acai bær er klassificeret som en superfood, er det accepteret, at de er nærende og sunde, men hvad indeholder de egentlig? 

Acai bær indeholder store mængder antioxidanter, op til 6 gange så meget som blåbær og 30 gange så meget som rødvin. Antioxidanter findes i flere forskellige former og det er hovedsageligt antioxidanter af typen polyfenoler, der forekommer i acaibær.

 

Antioxidanter

Antioxidanter er så interessante, fordi de bidrager til at beskytte kroppens celler mod frie radikaler. Frie radikaler er stærkt reaktive forbindelser, der dannes naturligt i kroppen, men som i for store mængder kan skade vores celler og få dem til at ældes for tidligt. 

Stress, rygning, overdreven solbadning og dårlige spisevaner kan øge produktionen af frie radikaler i kroppen. 

Når antallet af frie radikaler stiger, kræves der også en øget mængde antioxidanter for at tage hånd om de frie radikaler. Antioxidanter fanger radikalerne og forhindrer dem i at reagere med cellemembranerne, og derfor er det vigtigt at få nok antioxidanter.

 

Vitaminer i Acai bær

Ud over antioxidanter indeholder acaibær massere af vitaminer og mineraler, især vitamin A og E samt mineralerne kalium, calcium og jern. Ud over det er acaibær også rige på fibre, som er med til at holde mave- og tarmsystemet kørende. Da fibre også kvælder ved kontakt med væske, kan de være med til at holde os mætte i længere tid.

Sidst men ikke mindst indeholder de blålilla bær også masser af fedt, hvor en relativt stor del udgøres af umættede fedtsyrer i form af omega-6 og omega-9. Det er også fedtsyrerne, der bidrager til energiindholdet i acai-pulveret. Da acai stort set ikke indeholder noget sukker, er den også perfekt til brug i lavkulhydratdiæter og diæter af forskellig art. Et mere præcist næringsindhold kan findes i nedenstående tabel.

120 KAPSLER | TIL ENERGI OG IMMUNFORSVARET
  • Acaibær-tilskud fra Amazonas til at booste energiniveauet.
  • Fyldt med antioxidanter, der bidrager til immunforsvaret og støtter fordøjelsen.
  • Højeste daglig dosis på markedet – hele 2600 mg acaibær.
  • 120 kapsler.

C-vitamin beskytter naturligt vores hud mod UV-skader (selvom du stadig skal bruge en Solcreme!), så der dannes færre frie radikaler og mindre skader generelt på huden. Denne skade kan forekomme i rynker, fine linjer og solpletter og er især mærkbar ved aldrende hud.

Acai bær er derfor et fantastisk anti-aging middel: C-vitamin kombineres med vitamin A, som renser porerne og øger kollagenproduktionen, og holder derfor huden klar og rynkefri. Efterhånden som vi bliver ældre, har vores hud en tendens til at blive tørrere, da det epidermale hudlag bliver svagere og mere tilbøjelige til at miste fugt. 

Acai bær indeholder magnesium, som er en vigtig ingrediens for en sund, velhydreret hud: hvis du mangler magnesium, bliver din hud tørrere og lettere betændt. Tid til at fylde op!

 

Acai pulver og kapsler

I Danmark kan acaibær købes i form af pulver eller som kapsler. Acai pulver kan blandes i smoothies, yoghurt eller chia buddinger for at tilføje både ekstra næring og smag. Smagsmæssigt minder acai om en blanding mellem blåbær og chokolade, hvilket gør den anvendelig som smagsstof i smoothies og lignende.

 

Hvis du vil udnytte fordelene ved acaibæret, men ikke drikker smoothies til daglig, kan du også vælge at spise det i kapselform. Acai-pulver fremstilles ved at frysetørre acai-bær og derefter male dem til pulver. Acai-pulveret, der sælges i kapselform, fremstilles på samme måde. Acai-koncentrationen i kapslerne er ofte høj, hvilket betyder, at du kan udnytte fordelene ved acaibæret, selvom du ikke ønsker at bruge acai-pulver.

Kilder

  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/305576
  • https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-acai-berries

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken