sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Solbadning - Hvordan solbader man korrekt?

Man kommer ikke udenom at solbadning finder sted, selvom det ikke er sundt at udsætte din hud for direkte stråling fra solen. Vil du gerne solbade, så er det vigtigt at tænke dig om inden du gør det og overholde en række anbefalinger.

Er det sundt at solbade?

Nej, det er ikke sundt at solbade, i hvert fald ikke hvis du gør det uden solcreme og midt på dagen hvor solen er højest på himlen og aller varmest. Ikke bare er det ikke sundt, det er også farligt at solbade, da solbadning er en af de største grunde til hudkræft.

Du skal altså virkelig tænke dig om inden du tilbringer flere timer i solen for at solbade, med det formål at blive mere brun i huden.

Hvornår kan man solbade?

Du må ikke solbade i tidsrummet 12-15 hvor UV-indekset er højest. Her er der størst sandsynlighed for at blive solskoldet og risikoen for hudkræft stiger. Du kan godt opholde dig i solen mellem 12-15, men du bør dog være beskyttet af UV-tøj og solcreme.

Du kan godt solbade udenfor dette tidsrum, men bør stadig begrænse tiden du opholder dig direkte i solen, og holde øje med hvor højt UV-indekset er. Det er altid en god idé at have solcreme på. Du kan finde en billig solcreme på Solcreme-tilbud.dk.

Hvor lang tid kan man tage sol?

Du kan og bør holde solbadning til 10-20 minutter ad gangen, men jo mørkere en hud du har, jo mere kan du klare og dermed bliver solen mindre farlig for dig og dit helbred.

Du bør også begrænse solbadning til 3-4 gange om ugen og kun en gang på en dag, da huden ellers kan blive overbelastet og bliver forbrændt.

Husk at bruge solcreme!

Det er vigtigt at du husker at bruge solcreme. Der er nogle gode tommelfingerregler for hvornår du bør have solcreme på:

  • Altid mellem kl. 12-15 (ophold dig også i skygge så vidt muligt)
  • Altid når UV-indekset er over 3
  • Børn bør altid have solcrem på når du opholder sig i solen om sommeren

Børn er mere sarte end voksne og der er ingen grund til at udsætte deres fine hud for mere solstråling end højst nødvendig. Derfor bør børn altid have solcreme på om sommeren ved længere tids ophold udendørs i solen. Du kan finde solcreme til børn her.

Solen er dejlig, men solen er også farlig og du bør altid respektere den varme stråling, der kommer fra solen ved at følge disse anbefalinger.

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken