sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Større bryster – hvordan får man større bryster?

Ikke to kvinder har de samme bryster. Der er lige så mange variationer, som der er bryster, og de kommer alle i forskellige størrelser, tætheder og former. Dog ønsker mange større bryster.

Enhver kvindes bryster er unikke for hende. Nogle kvinder er helt tilfredse med deres bryster, mens der er andre, der af forskellige årsager overvejer en korrektion. Det kan være et ønske om større, mindre, fastere bryster, alternativt en anden form eller en mere proportional barm.

push-up bh - Større bryster

Det er højst personligt, og det er kun den enkelte selv, der bestemmer, hvad hun synes er ønskeligt, og om hun føler behov for korrektion. Der kræves forskellige indgreb afhængigt af det resultat, du ønsker at opnå. Men hvordan ved du, hvad du skal vælge?

Øg volumen – brystforstørrelse

De, der vælger at få foretaget en brystforstørrelse, ønsker at udfylde og/eller øge størrelsen og konturen af deres bryster. Indgrebet henvender sig til dem, der af forskellige årsager føler, at de har en for lille barm eller dem, der oplever tab af elasticitet, fasthed og volumen som følge af fx graviditet/amning eller aldring. Selv en vis størrelsesasymmetri på brysterne kan korrigeres med implantater. Brystforstørrelse kan udføres på tre forskellige måder.
  1. Implantater
    Den mest almindelige metode i dag er stadig brystforstørrelse med en form for brystimplantat. Der er mange forskellige varianter og størrelser af implantater, og de giver alle forskellige resultater på forskellige individer. Implantater bør altid vælges med den enkeltes grundposition og forhold for øje.

 

  1. Med eget fedt
    En anden form for brystforstørrelse er brystforstørrelse med kropsfedt. I praksis betyder det, at du først tager fedt fra et sted på kroppen (fedtsugning) og derefter flytter det til brysterne gennem en fedttransplantation. Dette forudsætter naturligvis, at du har nok fedtdepoter til at fjerne. Her får du et fyldigere bryst ved at indsprøjte dit eget fedtvæv. Hvis du føler, at en mindre stigning i volumen er nok for dig, så kan en brystforstørrelse med dit eget fedt være et godt alternativ. Brystforstørrelse med fedt giver et naturligt resultat, der føles blødt, en anden fordel er, at arrene bliver mindre, end hvis du vælger at lave en brystforstørrelse med implantater, fordi fedtet er sprøjtet ind.
  1. Kombination af implantat og fedt – Hybrid
    Her kombineres brystimplantater med eget fedt gennem en fedttransplantation. Proceduren kaldes nogle gange også hybrid brystforstørrelse. Brystforstørrelse med implantater og fedt kan resultere i en ændret form og/eller størrelse på brysterne. Kroppens eget væv dækker implantatet og mindsker risikoen for, at implantatkanterne bliver synlige. Dette er noget, der kan ske med en “normal” brystforstørrelse med kun implantater, hvis du har noget af dit eget bryst og fedtvæv.

“Brystforstørrelse med implantater er én af de mest populære kosmetiske operationer. Indgrebet henvender sig som oftest til to typer patienter: enten den yngre patient, som ikke har en så stor brystvolumen og ønsker sig større bryster.”

Reducer volumen og gør fastere – Brystreduktion

Hvis du har en barm, som du føler er for tung, kan du få en brystreduktion. Det er en procedure, hvor man fjerner både hud og kirtelvæv for at få en lysere barm. Som regel er det samme procedure som et brystløft med den forskel, at volumen i brystet reduceres. På den måde får du et mindre og fastere bryst.

Løft en hængende barm – Brystløft

En slap og hængende buste kan være en genetisk arv eller en følge af for eksempel graviditet, amning, vægttab eller alder. Et brystløft ændrer faktisk ikke brysternes volumen, men løfter dem kun op, dette gøres ved at fjerne overskydende hud.

Læs også: Hvad er viagra for kvinder, og hvordan virker det?

En øget volumen kan nogle gange stadig opleves efter indgrebet, når en del af det hængende hudområde fjernes og brystet “strammes op”. Brysterne føles rundere og fyldigere.

“Brystforstørrelse med implantater er én af de mest populære kosmetiske operationer. Indgrebet henvender sig som oftest til to typer patienter: enten den yngre patient, som ikke har en så stor brystvolumen og ønsker sig større bryster.”

Før og efter billeder brystforstørrelse

På klinikkerne udfører de også aretoplastik, brystrekonstruktion, fjernelse af implantater og lignende indgreb. Ingen spørgsmål eller tanke er forkerte eller mærkelige. Book en konsultation hos en plastikkirurg for at se, hvad de kan gøre for dig. I løbet af en konsultation får du svar på alle dine spørgsmål samt information om omkostningerne ved et eventuelt indgreb.
brystoperation før efter - større bryster

Konsultation før brystoperation

Ved en konsultation inden operationen gennemgår du og din kirurg nøje, hvilket implantat der passer til dig, ud fra dine ønsker og forhold. I diskuterer om I skal vælge runde eller dråbeformede silikoneimplantater, passende størrelse mv. Du kan se og føle på de forskellige implantattyper, alt sammen for at du kan føle dig sikker på dit valg, og at resultatet kan leve op til dine forventninger.

Du vil blive informeret om indgreb, risiko for komplikationer, efterbehandling og forventet resultat, da det er vigtigt med realistiske forventninger. Operationen udføres under tryg og sikker bedøvelse. Snittet placeres i den naturlige fold under brystet, og implantatet placeres normalt (delvist) bag brystmusklen.

 

Efter brystoperation

Efter operationen kan du overnatte på klinikken for den bedst mulige pleje. Vores erfarne personale sørger for, at du får et smertefrit og behageligt ophold, så du trygt kan tage hjem om morgenen. Du kan forvente en vis hævelse og ømhed i løbet af den første uge efter operationen. Du får både mundtlig og skriftlig information, e-recept og eventuelt lægeerklæring i forbindelse med hjemrejse. Den første kontrol foregår normalt efter 2-3 uger hos en af vores dygtige sygeplejersker.

“Brystforstørrelse med implantater er én af de mest populære kosmetiske operationer. Indgrebet henvender sig som oftest til to typer patienter: enten den yngre patient, som ikke har en så stor brystvolumen og ønsker sig større bryster.”

Udgivet: 8122022 sundhedartikler.dk

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken