sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Sundt indeklima – Hvad er et sundt indeklima?

Sundhed fylder meget i vores alles hverdag og det er et område der spænder bredt, lige fra hvad vi spiser til vores omgivelser. Det er fordi der er mange faktorer der påvirker vores sundhed nu og her, og på længere sigt. En af de faktorer er indeklimaet i vores bolig og på vores arbejdsplads.

Kan man blive syg af et dårligt indeklima?

Ja, man kan godt blive syg af dårligt indeklima og de konsekvenser et dårligt indeklima kan have for en bygning. Et af de værste eksempler på dette er skimmelsvamp der kan opstå grundet dårligt indeklima og i værste fald kan medføre varige men på os mennesker.

Et dårligt indeklima viser sig ofte hos os mennesker med ubehag ved vejrtrækning, udslæt på huden, eller hovedpine og kvalme. Det er ikke sikkert at det giver varige men, men det vil påvirke din hverdag i en sådan grad at det kan have en længerevarende effekt på dit psykiske helbred.

Hvad er den største kilde til dårligt indeklima i hjemmet?

Der er mange kilder til dårligt indeklima i hjemmet og på arbejdspladsen. De største syndere til dårligt indeklima kommer fra fugt og varme i hjemmet, som ofte er centreret omkring køkken, badeværelse og bryggers.

Eksempler på nogle af de ting der er den største kilder til dårligt indeklima i hjemmet er:

De største syndere til dårligt indeklima er altså noget vi selv skaber og ikke noget der skabes af bygningen selv. Den bedste løsning på disse ting er udluftning dagligt, men der er også andre ting du kan gøre for at skabe et bedre indeklima.

Hvordan får man et godt indeklima?

Det bedste du kan gøre for at skabe et godt indeklima er at lufte ud i hele huset dagligt, gerne to gange om dagen i 5-10 min. Du skal ikke være bange for at udluftning om vinteren giver dig en dyrere varmeregning, da udluftningen faktisk gør det nemmere at varme luften op. Bare husk at sluk for varmen imens du lufter ud.

Nogle bygninger har meget udluftning via et ventilationsanlæg, og her er det vigtigt at du husker at udskifte dit ventilationsfilter jævnligt, da det ellers kan resultere i dårlig luft i bygningen. Du kan finde billige filtre til ventilationsanlæg hos https://filterlageret.dk/.

Men udover at lufte ud, så kan du også gøre nogle andre ting. Hvis vi tager udgangspunkt i de største kilder til dårligt indeklima, så kan du gøre følgende:

Udover disse ting er det en god idé at have planter igennem hele hjemmet, da de er med til at optage fugten, der skabes fra eksempelvis et bad, madlavning og tøjtørring.

Sørg altid for at skab et godt og sundt indeklima, da det er med til at give dig en sundere og bedre hverdag, og dermed et bedre liv.

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken