sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Til behandling af svamp under barmen

Denne barrierecreme, danner et beskyttende lag på sart og udsat hud. Cremen plejer det irriterede og røde hud, som ofte opstår under barmen. Påføres 1 gang dagligt efter bad.

Svamp under brysterne - Behandling og Symptomer

Svamp under brysterne
Foto: Pexels.com

Hvad er tegn på svamp under barmen?

En svampeinfektion under  brysterne har tendens til at ligne et hævet, skinnende, rødt udslæt i de varme, fugtige folder på din hud.  Svampinfektioner kan opstå overalt på kroppen, inklusiv under brysterne. 

Det er en tilstand, der kan være både irriterende og smertefuld, og det kan være en kilde til stor ubehag for dem, der lider af det. I denne artikel vil vi diskutere, hvad svamp under brysterne er, hvad der forårsager det, og hvordan det kan behandles. 

Fart på? Gå til behandling >>

Ligesom andre infektioner er kløe, forbrænding og smerter på udslætstedet almindelige symptomer. Brystsvamp infektioner kan også give en dårlig lugt under brysterne og en bh mod intertrigo er idéelt her.

Symptomer på svamp under brystet:

Behandling af svamp under brysterne

Til akut hjemmebehandling anbefales barrierecreme til at behandle svamp under barmen. Denne creme lavet til at bekæmpe rød og irriteret hud ved hudfolder der glider mod hinanden, eller områder på kroppen som er dannelsessted for fugt, som er et miljø som svampebakterier trives i. 

Produktet indeholder Tea Tree oil som er bakteriemodvirkende.  Behandling af svamp under bryster minder om behandlingen af ringorm og andre svampeinfektioner. 

Til behandling af svamp under barmen

Denne barrierecreme, danner et beskyttende lag på sart og udsat hud. Cremen plejer det irriterede og røde hud, som ofte opstår under barmen. Påføres 1 gang dagligt efter bad.

Korte fakta om svamp under bryster

Svamp under brysterne skyldes en overvækst af svampe i de varme og fugtige områder under brysterne. 

Svampen, der normalt forårsager denne tilstand, er kendt som Candida albicans, men andre svampe kan også forårsage lignende symptomer.

Det er som oftest en eller anden form for candida infektion, og forekommer fortrinsvis i varme, fugtige kropsområder. 

Ses ofte under armene i armhuler, under brysterne, lysken, mellem tæerne på fødderne, samt under hudfolder i underlivet på især overvægtige. Candida albicans er den hyppigst forekommende gærsvamp.

Gærsvampen lever i 80% af os uden at forvolde os nogle former for gener. Denne svamp er også den mest sete årsag til hudsvamp i hudfolder som f.eks. under brysterne.


En svampeinfektion er som oftest en eller anden form for candida infektion, og forekommer fortrinsvis i varme, fugtige kropsområder. 

Symptomerne opdages ofte under armene i armhuler, under brysterne, lysken, mellem tæerne på fødderne, samt under hudfolder i underlivet på især overvægtige.

Candida albicans er den hyppigst forekommende gærsvamp. Svampen lever i 80% af os uden at forvolde os nogle former for gener. Denne svamp er også den mest sete årsag til hudsvamp i hudfolder som f.eks. under brysterne.

 

Årsager til svamp under brysterne 

 

Årsagerne til svamp under brysterne er flere. Som nævnt tidligere kan det opstå på grund af det varme og fugtige miljø, som skabes under brysterne. 

Andre faktorer, der kan øge risikoen for at udvikle svamp under brysterne, inkluderer:  

Overvægt: Overvægt kan øge risikoen for svamp under brysterne, da det skaber flere folder og mere sved. 

Diabetisk: Personer med diabetes har en øget risiko for at få svamp, fordi deres blodsukkerniveau kan påvirke deres immunsystem og øge væksten af svampen.

Antibiotika: Antibiotika kan dræbe de gode bakterier i kroppen, der holder svampevækst under kontrol, hvilket kan føre til en overvækst af svampe.

Hormonelle ændringer: Hormonelle ændringer, der sker under menstruation, graviditet eller overgangsalderen, kan øge risikoen for svamp.

Graviditet og amning kan få din hud til at gnide mod sig selv måder, du ikke er vant til. Brug af bh’er og toppe, der ikke er designet til amning eller graviditet, kan forværre dette problem ved at fange sved og fugt i hudens folder.

Men svampeinfektioner under dine bryster er ikke altid relateret til graviditet eller amning.

Den samme slags udslæt kan forekomme hvor som helst din hud gnider sammen, såsom mellem lår, lyskeområde, under armene osv.

Candidaceller betragtes teknisk set som en svamp. Når der er for meget Candida i et område af din krop, er balancen mellem sunde bakterier og mikroflora i din krop ikke i balance.

Derfor begynder symptomerne på en infektion at dukke op.

Denne type infektion kaldes candidiasis eller en gærinfektion. Det kan ske på grund af en tilvækst af eksisterende svampeinfektion, du bliver udsat for. En gærinfektion dukker oftest op på følgende områder:

 • I din mund
 • i din vagina og vulva område
 • i huden folder rundt og på dine bryster og brystvorter

En gærovervækst i huden mellem eller under dine bryster er en type intertrigo. 

Intertrigo er et udslæt, der dannes i hudfoldene. Intertrigo kan også være forårsaget af bakterier og andre svampe. Mens du kan overføre svampebakterier til en anden person, udvikler de ikke gærovervækst, medmindre de har en ubalance i normal hudflora.

Det er derfor vigtigt at huske:

 • Svampeinfektioner på din hud deler nogle af de samme symptomer som en anden hudlidelse kaldet omvendt psoriasis. Lær forskellen mellem invers psoriasis og intertrigo.

 • Svamp eller udslæt under brysterne kan skyldes flere ting. F.eks. allergier, autoimmune lidelser, kræft eller en svampeinfektion. Den varme fugtige hud under brysterne er den ideelle plads til bakterie og svampeinfektioner.

 • En svampeinfektion under brysterne kan opstå, når dine svedkirtler bliver blokeret og sved ikke kan udskilles tilstrækkeligt gennem porrerne. I stedet sveder porrerne under din hud, og det svedne og varme område forbliver indelukket. Dette kan så forårsage betændelse og udslæt.

Candida i kroppen

Gærceller, svampeceller – oftest Candida-arter, lever naturligt i vores kroppe. De hjælper med at nedbryde og slippe af med de døde celler, der ellers ville opbygges i og omkring din krop.

Læs også: Svamp i skeden: Behandling og symptomer

At have et sundt niveau af Candida-celler til stede hjælper med at regulere dit immun-, fordøjelses- og reproduktionssystem blandt andet.

 

Intertrigo hos kvinder

Der er nogle enkle ting, du kan gøre for at reducere din risiko for at få intertrigo og forhindre irritationen i at blive forværret.

 1. Vask under dine bryster morgen og aften med en mild sæbe eller sæbeerstatning (f.eks. emulgerende salve). Du kan spørge din apoteker om dette.
 2. Tør huden under dine bryster grundigt efter vask – dup forsigtigt tør med et rent, blødt håndklæde eller prøv at bruge en hårtørrer på et køligt sted. Del ikke håndklæder og vask dem regelmæssigt for at undgå at sprede infektion. Hvis du er blevet anbefalet en bestemt fugtighedscreme eller creme, så påfør denne på ren, tør hud.
 3. Oprethold en sund vægt – spis sundt og motioner regelmæssigt. Brug eventuelt kost og træningsplan for at have daglige mål.
 4. God BH – Sørg for at have en BH, der sikrer luft samt mindre friktion mellem bryst og huden under bryst

BH mod intertrigo 

Bær en velsiddende, støttende bh lavet af et naturligt materiale som bomuld. Menneskeskabte materialer som nylon kan fange fugt. 

Det kan hjælpe at have en bomuldstop under din bh. Hvis huden flækker, prøv at skifte din bh dagligt eller brug bomuldsbandager. Du kan bede en veninde eller familiemedlem af dette. En god bh vil også hjælpe med at fjerne intertrigo luft, som kan forekomme når bakterier formerer sig i fugtige områder.

Støttende BH til stor barm der støtter uden at skabe friktion

 

BH fra Femilet Cloudia

Altlingeri er designet til at holde. I deres studie i Paris designer delingeri, der bringer komfort, støtte og stil til et nyt niveau.

For at sikre banebrydende kvalitet fremstiller de produkter på deres egne fabrikker og med betroede partnere, som de har samarbejdet med i årtier.

De har udviklet et hav af stilarter – fuld dækning, dyk, trådløs, demi, bøjle-bh’er og mere – og udvalg af støtte fra A til I skåle, så der altid er noget at bruge.

Hvad kan jeg ellers gøre mod svamp under brystet? 

Hold området tørt, og udsæt det for luft så ofte du kan. Sørg for at rense området dagligt med en mild sæbe og varmt vand. Sørg for at duppe området tørt efter vask, for ikke at gøre dit svamp under brysterne værrere.

Håndkøbs muligheder for behandling af svampeinfektioner inkluderer:

 • Brentan, et svampedræbende middel
 • Hydrocortison creme for at reducere rødme og hævelse

Receptpligtige svampedræbende midler er også tilgængelige til behandling af svære tilfælde af gærinfektioner på din hud, såsom topisk nystatin. 

Hvis dit udslæt ikke forbedres efter behandling med svampedræbende medicin og fokuseret renlighed på området skal du tale med din læge om at undersøge din hudtilstand yderligere.

Forebyggelse af vedvarende svampeinfektioner på brystet

 • Hvis du har tilbagevendende infektioner mellem eller under dine bryster, skal du overveje at tage disse trin for at gøre dem mindre tilbøjelige til at komme tilbage

 • Brug tøj og undertøj lavet af naturlige, åndbare stoffer, der ikke fanger fugt tæt på din hud
 • Brus altid og tør helt af efter en træning eller tid brugt udendørs.

 • Vask og tør eventuelle bh’er eller andre toppe, du bærer tæt på din hud under en aktiv gærinfektion. Overvej at bruge blegemiddel i vasken

 • Overvej at ændre din diæt for at skære ned på sukker og kulhydrater. Forøg dit indtag af probiotika, som dem der findes i yoghurt

 • Hvis du er overvægtig eller har diabetes, skal du tale med din læge om sunde, bæredygtige livsstilsændringer, du kan foretage for at undgå fremtidige svampeinfektioner

 • Håndkøbs medicin kan berolige de fleste svampeinfektioner på brystet. Der er også hygiejne- og livsstilsmedicin, der kan reducere, hvor ofte disse slags gærinfektioner kommer tilbage

 • Hvis du ammer, og din baby har trøske i munden, skal du søge vejledning hos en amningskonsulent eller din læge

 • Tilkald lægehjælp til ubehagelige eller vedvarende symptomer
Til behandling af svamp under barmen

Denne barrierecreme, danner et beskyttende lag på sart og udsat hud. Cremen plejer det irriterede og røde hud, som ofte opstår under barmen. Påføres 1 gang dagligt efter bad.

Risikofaktorer og andre overvejelser

Hvis du er overvægtig eller har diabetes, har du en højere risiko for at udvikle en gærinfektion på dine bryster. Personlige hygiejnevaner kan også sætte dig i højere risiko. 

Ikke skylning og håndklædetørring af området omkring og under dine bryster kan udløse en svampeinfektion i disse områder. Iført en ikke-understøttende bh kan også føre til en gærinfektion. Miljøfaktorer, såsom fugtighed og varme, gør disse infektioner mere almindelige i sommermånederne og i varme klimaer.

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken