sundhedsartiker logo

OBS: VI SENDER TIL NÆRMESTE DAO/BRING PAKKESHOP 💙📦

Har du problemer med tørt hår - sådan behandles det

Hvis du som mange andre danskere oplever problemer med en tørt hår, kan du læse mere om, hvad du kan gøre for at mindske tørhed her. 

Tør hovedbund

At have en tørt hår er noget, der kan føre til større problemer såsom hårtab og lignende symptomer. Dette kan også resultere i kløe i hovedbunden. Det er derfor vigtigt, at du gør noget ved problemet, inden det bliver værre. Vil du vide mere om, hvad du kan gøre, kan du læse mere her i artiklen.

Hvis du som mange andre danskere oplever problemer med en tørt hår, kan du læse mere om, hvad du kan gøre for at mindske tørhed her.

At have en hår som er tørt og knækkende noget, der kan føre til større problemer såsom hårtab og lignende symptomer. Det er derfor vigtigt, at du gør noget ved problemet, inden det bliver værre. Vil du vide mere om, hvad du kan gøre, kan du læse mere her i artiklen.

Symptomer

 

Behandling af tørt hår

En shampoo og conditioner mod tørt hår er altid en god ting at bruge, hvis du har problemer. Så fugtes hovedbunden og det betyder at cellerne kommer til live. Det er så disse, der nærer hårsækkene og i sidste ende giver et levende og sundt hår. Men så skal du også bruge en shampoo mod tørt hår. En shampoo til problemet er forholdsvis let at finde.

Du kan bruge tørhårs shampoo oftere end en almindelig shampoo, men anbefalingen er ikke at vaske dit hår for ofte, for så vasker du det beskyttende fedtlag væk, der er i hovedbunden, og som beskytter dine hårsække, og som i sidste ende gør din håret bliver smukt.

Der er mange forskellige årsager til, at du får en tørt hår men den mest almindelige er nok, at du har vasket dit hår for meget. Føler du derimod, at du har så alvorlige problemer, at det griber ind i din hverdag, kan det være hensigtsmæssigt, at du henvender dig til sundhedsvæsenet for at få råd og behandling.

Redken Conditioner – forebyggelse og behandling af tørt hår

Får du ofte tørt hår og kløe i hovedbunden? Dette kan denne hovedbundsbehandling fra mærket Australian Bodycare hjælpe med.

Kuren er både plejende, forebyggende og effektiv. Det hjælper mod skæl og mod en irriteret og tørt hår. Den kan derfor med fordel bruges mod skæl i hovedbunden.

Hovedbundsbehandlingen indeholder Arganolie, som er med til at hæmme væksten af bakterier, der kan give både kløe, irritation og skæl i hovedbunden.

Genopbygger og plejer håret

Redken All Soft Conditioner er en nærende conditioner, som er specielt velegnet til normalt til tørt samt skrøbeligt hår. Den indeholder et fugtgivende element og olie, som genopretter hårets naturlige styrke, og giver intensiv blødhed.

Redken All Soft mod tørt hår

Dette produkt fra Redken hjælper dig på vej mod hår som er som er plejet fri for skæl, irritation og tørhed.

Produktet fungerer som en hovedbundskur, hvor masken både har til funktion at lindre en kløene og irriteret hovedbund. Men også til forebygger skæl og eventuel tørhed. Samtidig tilhører den fugt til hovedbunden.

Værd at vide om All Soft:

Anvendelse:

  • Påføres i vådt hår
  • Fordeles i hårets længder
  • Skyl derefter grundigt
Anbefaling fra Kunde, Nicehair.dk:

Absolut bedste balsam til tørt hår. Mit hår er affarvet, kruset og tørt og ligegyldig hvilken shampoo jeg bruger reder denne redken balsam mit hår så det føles blødt og lækkert. Dejlig duft.

Conditioner fra Redken

Redken All Soft Conditioner er en nærende conditioner, som er specielt velegnet til tørt og skrøbeligt hår. Den indeholder et fugtgivende element og olie, som genopretter hårets naturlige styrke, og giver intensiv blødhed.

Denne velduftende balsam indeholder Redkens interlock protein network, som genopbygger overfladebeskyttelsen på håret, giver nærende pleje, og styrker hårets kerne, samtidig med at den modvirker krus. Formlen er beriget med omega-6 og arganolie, der sørger for at håret efterlades silkeblødt, medgørligt, smidigt og glansfuldt.

Tjek hvorfor du har problemer

Det første du skal gøre, hvis du har tørt hår, er at prøve at finde ud af, om du har svamp i hovedbunden, eller om du tilfældigvis har vasket dit hår for meget. Hvis du vasker dit hår for ofte, kan din hovedbund og hår blive tør, ligesom dine hænder kan blive tørre, hvis du vasker hænder for meget uden at bruge en håndcreme. Ligesom håndcremen fugter huden på hænderne, kan en balsam ofte fugte huden i hovedbunden.

Læs også: Vitaminpiller – til hud og hår

Men der findes også shampoo, der genopretter pH-værdien, som er det, der bruges til at måle, hvor meget fugt der er i huden. Hvis den værdi ikke er helt rigtig, vil den ses i huden. Enten ved at få meget tør hud eller ved at få fx skæl eller lignende. Så kan huden begynde at overproducere talg eller fedt og håret bliver så meget hurtigt fedtet.


Pas på dit hår

Der er også andre ting, som man kan forsøge at huske på for at slippe af med en tørt hår. Og det handler selvfølgelig ikke kun om at få en god shampoo. Det handler faktisk også om en lang række andre ting. Som når du vasker dit hår. Måske er du en person, der normalt går i bad om morgenen og så ofte også vasker dit hår. På den måde har du altid friskt hår, når du går ud af døren om morgenen.

Men måske du skulle genoverveje det. For huden i hovedbunden bliver ekstra følsom, når du lige har vasket hår og når du så går udenfor, udsætter du din hud i hovedbunden for både kraftigt sollys og ikke mindst vejr og vind. Da du lige har vasket dit hår, har du helt sikkert vasket det lille lag fedt væk, der er som en beskyttende hinde på hovedbunden. Da membranen ikke er der, er der ikke noget, der beskytter dit hår, hårsække og hovedbund.

Dette sætter alle disse under stress, og det er ikke godt for håret. Det er noget, der på længere sigt kan føre til hårtab. Men med en god shampoo til tørt hår kan du overkomme problemet. Det betyder, at du langsomt opbygger hårets balance i forhold til den beskyttende film og også fugtbalancen.

Fugt er vigtigt for at din hovedbund har det godt

Vi ved alle, at huden har brug for fugt. Og især huden i hovedbunden er meget udsat, fordi den ikke bliver fugtet andet end de få minutter, du har en balsam i håret. Men der findes shampoo, som kan give fugt igen, og som fugter hovedbunden effektivt og hurtigt. Det kan være en god mulighed for dig, der har hår som kan blive tørt.

Genopbygger og plejer håret

Redken All Soft Conditioner er en nærende conditioner, som er specielt velegnet til normalt til tørt samt skrøbeligt hår. Den indeholder et fugtgivende element og olie, som genopretter hårets naturlige styrke, og giver intensiv blødhed.

Tilmeld Nyhedsbrev

Få nyeste artikler sendt til indbakken